Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija direktna povezava dveh računalnikov

direktna povezava dveh računalnikov

Imam dva računalnika, ki ju želim povezati med seboj (direktno s cross kablom). Vsakemu sem dodelil različna IP-ja (192.168.0.1 in 192.168.0.2), vse diske sem dal v skupno rabo in računalnika tudi vidim v my network places. Ko pa želim odpreti v skupno rabo dodeljen disk pa mi javi da nimam dovolj pravic (tiskalnika pa sploh ne najde). Kaj sem napačno storil in kaj bi moral še storiti, pa nisem.

Oba sistema imata naložene win xp SP1.
Že vnaprej hvala!

na obeh računalnikih si skreiraj isto uporabniško ime in geslo, pa bo mir.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Je samo ta možnost ali obstaja se kaj drugega (malenkost bolj zakompliciranega?)

jah seveda obstaja kaj bolj kompliciranega:

– torej postaviš si LDAP sistem za avtentifikacijo uporabnikov, ter preko njega za preverjanje dostopov na posamezen sistem, lahko pa uporabiš tudi npr. NIS sistem, katerega je razvilo podjetje SUN MicroSystems.
Mogoče bi pa lahko razmislil tudi o npr. postavitvi CA strežnika, pa potem na vsako računalo instaliraš CA digitalno potrdilo in preko njega preverjaš avtentifikacijo obeh uporabnikov, seveda mora biti CA strežnik non stop prižgan, da lahko preverjaš revoke CA certifikatov na obesh strežnikih je pa to po moje še boljša rešitev. Mogoče je pa rešitev tudi uporaba secure USB ključkov, pa še kaj bi se našlo.

Ti pa raje uporabi kar to rešitev, katero sem ti zgoraj napisal – imaš 2 minutki dela, pa če imaš NTFS sistem na obeh računalih, potem jih lahko omejuješ pri dostopu do posameznih datotek, ali map.

Lepo se mej!

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Pa še grupa naj bo na obeh mašinah enaka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close