dimljene ribe – kako
Zdravo!
Včeraj smo degustirali “domače” tune v olivnem olju in se lahko vsak CALVO skrije pred njimi.
In da ne bomo ostali le pri pujsih, smo prišli na idejo, da bi prekadili in posušili postrvi. Znanec, ki to že ustvarja, je zelo skrivnosten in nam ne zaupa postopka.
Zanima me, ali kdo pozna postopek?
Zasnežen sončen pozrav
Joj, Tinkarca!
Koliko tune sva z mozem vlagala doma:))) Kaki CALVO !!!
Lani smo se o dimljenju rib ze pogovarjali in nekdo je poslal tudi link z neke hrvaske kulinaricne strani.
V bistvu je zelo preprosto ( gledala n Rai). Naboljse je zaganje kaksnega oljcnega, brinovega ali lesa iglavcev . Zaganje so zazgali, potem plamen pogasili in dali v pecico; ribe pa na resetko. Zaprli in dim je dimil.
Vem, to je priblizno tako nejasno, kot je vas prijatelj skrivnosten:)
Lahko mu kar poves, da prijatelj pove tudi recept, vsaj meni se tako zdi.
To je bil bolj klepet kot koristen in uporaben nasvet:)))
Ma cesa vsega se pri vas ne lotite:) Pozdravcek z obale Babi
Nisem pri tapravih močeh, zato mi pa hodijo čudne slike pred oči (postelja kliče, dobro da bo kmalu vikend).
;-))
Domače dobrote – je t knjiga od Prešernove družbe? Če je potem jo imam tudi jaz doma, samo je žal bolj kot ne neuporabljena, nimam nikakršne ustvarjalne žilice za takšne kulinarične poizkuse ;-)).
Pa zadnja knjiga od PD o zeliščih in začimbah je tudi zeloooo lepa. Pa sem rekla da bom nehala knjige kupovat ;-)).
Ko sem prvic slisala besedo ” zgvacet”, si pod soncem nisem mogla predstavljati, kaj naj bi to bilo. Kmalu sem ugotovila, da je nona rekla temu
” lahek golaz”; nic moke, samo salsa. Pa to je se dodala, da je za druzine z malo otroki, ker moka nardi vec omake:)
Fuzi in zgvacet -tipicni istrski menu in dober tudi:) Vcasih sem sveze fuze kupovala v majhni trgovini preko meje. Pa sam jih tudi kdaj naredim s pomocjo svincnika. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.