dilema
Je bil kdo od vas postavljen pred izbiro ali njegov parter ali njegovi starši?
Par let (4,5) so starši “prenašali” dekle, sicer so se videvali precej poredko, naenkrat pa so si premislili in jim nikakor ne ustreza več.
Je prestara, ker je dobrih 6 let starejša od njega (34 in 27 let), čez par let ga bo zavrgla in si poiskala drugega, njega pa poslala v alkoholizem, tudi zdaj je z njim predvsem zaradi sexa…Pa je v redni službi, nikoli poročena, brez otrok, niti nikoli ni rekla o starših slabe besede (še manj pa njim!)…
Če je bil kdo v taki situaciji, kako se je odločil, kake so bile posledice, mu/ji je žal za takratno odločitev ??
Taki starši so za moje pojme posesivni. Mislim kako se lahko sploh vtikujejo v odnose svojih že odraslih otrok!!! Pa kaj jih to briga! Tudi, če sine še živi doma nimajo nobene pravice komentirati njegove izbire! Na tak način se pride do tega, da sinek ostane do 40. leta doma pri (posesivni) mamici in (copatastemu) očku, ki se (kao) sprašujeta “pa kaj je s sinčekom narobe, da ga nobena ne mara”. Poznam kar nekaj takih primerkov (“srečnih družinic”) in samo ob misli nanje dobim alergični napad. Jaz se na tvojem mestu ne bi kaj dosti spraševala kaj je narobe s starši, ampak prej kaj je (če sploh je kaj) narobe s tvojim partnerjem, da ga to sploh gane. Na vajinem mestu bi se začela odločati za poroko (oz. za skupno življenje) in razmerje “peljala” na drug/višji nivo, starše pa dala na stranski tir.
Vso srečo!
Jaz sem imela probleme s svojimi starši, ki se nikakor niso mogli sprijaznit z mojim fantom, ki je 9 let starejši od mene. Veliko smo se prepirali, jaz sem potem izbrala fanta, se preselila k njemu, sedaj so ga moji starši popolnoma sprejeli in se zelo dobro razumemo (veliko bolje kot prej). moji so končno dojeli, da misliva resno.
Mogoče morata tudi vidva nekam na svoje… ne vem, predlog pač.
starši se nimajo pravice vtikati v izbiro tvojega partnerja!!! verjetno ti res želijo najboljše ampak vseeno morajo izbiro partnerja prepustit tebi!!!
oni so si svoja življenja že uredili, zdaj smo na vrsti mi- da se sami odločimo s kom in kako bomo živeli
postavi se na lastne noge in nobenemu ne dovoli da se vtika v tvoje življenje
Forum je zaprt za komentiranje.