Dilema
Lahko mogoče kakšen razlog zakaj Canon?
Sony DSC P-10 ima 5 milijonov pixlov, bil je nagrajen za ne vem kak fajni aparat…
Samsung ima 4 milijone pixlov, je lepe oblike (glede na Canona), dosti manjši, cena nekje ista.
Zaradi tega me zanima zakaj Canona? Pa baje da ti Canoni delajo rdeče oči, čeprav ima funkcijo proti temu…
Je mogoče Canon zato, ker je pač Canon, ker je priznan ali zato, ker sta Sony in Samsung krajši čas na Slovenskem trgu.?
Vsak fotoaparat dela rdeče oči ;eden manj ,drugi več.Itak se da potem vse softvarsko rešit.CF kartice in njihovo ceno poznaš..Pixli niso vse;v praksi je denimo Canonov A40 boljši od marsikaterega 3 Mix fotoaparata.Če ti je pomembna majhnost ,so mali fotoaparati seveda v prednosti…ampak pokaži mi kakšnega profesionalca z majhnim fotoaparatom…Canonow softvare je stabilen.Boljše (in cenejše) je imet standardne baterije…itd..Menjal sem že prenekateri digitalni fotoaparat in mi je v praksi Canon najbolj legel.Primerjava med Canoni in ostalimi je kot med nemškimi in japonskimi avti;vedno se bo našel privrženec teh in onih…
Mujcek, odvisno od tega, kakšen aparat si želiš. Če veliko letaš okoli, boš najbrž izbral majhnega, da bo šel v vsak žep. Tudi kar se kakovosti tiče ni posebne razlike. Kakovost Canonovih aparatov seveda ni vprašljiva. Tudi servis je pri nas dober. Res je, pixli še daleč niso najvažnejši, saj jih ima celo tisti, ki so ga prodajali v Tušu med bananami 3 mega.
Malo še primerjaj karakteristike modelov, med katerimi se odločaš. Vse to lahko dobiš na internetu. Upam, da znaš poiskati linke?
Ajde, dobro izberi… in hitro na teren fotkat!
Super, nimam kaj komentirat…
Sicer sem vseeno nabavil Sony-a DSC P-10, pa lahko povem le to, da sem ˝zaenkrat˝ zadovoljen.
Saj ne rečem, da je boljši kot Canon, to nikakor ne, ker Canon-i so le že kar nekaj let uspešni. Ampak sem pač takšen, da dam (bi lahko rekel), več na obliko, ki je osebno meni bolj všeč… Saj je A80 lep, ampak v žep pa vseeno lažje spravim tega Sony-a.
Lep pozdrav.
Glede te kompresije pa tudi mene malo zanima. Saj sem jaz tud zadovoljen, ampak glede na to, da sem videl slike, ki so bile narejene z Samsungom 360 (oznake ne vem točno) in stane okoli 60 jurjev, je ta Sony bolj kot ne slab. Se ga pa poskušam navadit in pogruntat čim več funkcij, potem bi pa menda mogle bit slike tud boljše.
Je pa, kar se oblike in funkcij tiče – zakon.
LP