Dilema o študiju
Pozdravljeni!
Star sem 20 let in letos hodim v 1. letnik Filozofske fakultete v Ljubljani. Vpisan sem redno, na faks sem šel eno leto kasneje, ker sem ponavljal 1. letnik gimnazije. Gimnazijo sem kasneje končal in tudi uspešno maturiral s 24 točkami. Vpisal sem se na dvopredmetni študij anglistike in pedagogike ter andragogike. Za to sem se odločil, ker mi je angleščina v gimnaziji pač šla in sem si rekel, da bom pač postal učitelj angleščine ali kaj podobnega.
No, tu se zatakne. Študij ni to, kar sem si mislil, da bo in velika večina predmetov me sploh ne zanima in to je pripeljalo do tega, da sem v izpitnem obdobju opravil samo en test in nobenega drugega izpita (možnost sem jih imel opravljati 3, a preprosto ni zneslo z učenjem, ker me snov ni zanimala in se nisem mogel prisiliti k učenju).
Sedaj sem začel razmišljati, kako naprej. Lahko bi pač pavziral do konca letnika in se vpisal kam drugam, do oktobra pa bi delal prek študentskih servisov. Problem je, ker ne vem, kam bi se lahko vpisal. Že pred lanskim opisom so mi doma govorili naj se vpišem na AGRFT, češ da dobro oponašam ljudi in da se vidi, da imam igralsko žilico. Problem je, ker nimam nikakršnih igralskih izkušenj, sem precej sramežljiv in ne maram nastopa pred publiko (zato tudi sploh nisem razmišljal v tej smeri :D). Potem se recimo kar v redu spoznam na računalnike, a ne znam recimo programirati, zato kakšen FRI odpade.
Potem je prišla tudi ideja, da bi faks preprosto opustil in se redno zaposlil. Tu zna biti problematično, ker prejemam državno štipendijo in ne vem, kako je s tem, če bi se izpisal iz faksa in se redno zaposlil.
Mnenja, komentarji in predlogi so dobrodošli.
lp,
M
Izberi nekaj spodaj, tega primanjkuje v svetu:
univerzitetni diplomirani inženir strojništva, univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike, univerzitetni diplomirani inženir materialov, univerzitetni diplomirani inženir metalurgije, univerzitetni diplomirani inženir računalništva in informatike, magister farmacije, univerzitetni diplomirani inženir gradbeništva, diplomirana medicinska sestra, doktor medicine, doktor dentalne medicine in doktor medicine različnih specializacij.
Drugače pa obstajajo tudi poklici prihodnosti, ki ti lahko še kako pridejo prav, saj so tudi redki:
kontrolor letenja, revizor, elektroinženir, zdravnik, letalski inženir in programer.
Lahko pa poslušaš domače, niso napačno razmišljali. To kar pa tebe skrbi, se da priučiti.
lp
K.
Preberi si tudi ta članek za lažjo odločitev.
lp
K.
http://www.zaposlitev.net/delo.php?m=iskalci&a=karierni_center&a2=clanek&idb=606
Forum je zaprt za komentiranje.