Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dilema

Dilema

Pozdravljeni,

zanima me, kako naj reagiram, da nikogar ne užalim.

In sicer, s partnerjem imava majhne otroke. Njegova sestra ima sosednje stanovanje in hodi na oddih dvakrat na leto vsakic po mesec-dva. Tudi ona ima zelo majhne otroke.

Sicer je čisto ok, samo vedno jedo pri nas. Tudi če ona kaj pripravi (redko), potem ostane  vsa posoda meni (tudi, če zložim v pomicalc moram zjutraj spet iz njega) in tudi kuhati se mi ne da vedno še za eno dodatno družino. Pa tudi rada kaj podebatiram z možem.

Kako bi na najbolj nežen način dosegla, da se ognem temu skupnemu obedovanju? P.s. mož tega ne bo reševal.

kako pa sploh do tega pride, da skupaj jeste? Kako sestra ve, da imate vi kosilo? Kdo jo povabi?

usekaš direktnega

čuj, danes nimamo kosila za vas.

ali jo pripraviš na to vnaprej.

čuj, danes ne bom kuhala še za vas, da ne boš imela otrok lačnih. pa jutri tudi ne. pravzaprav ne bom več kuhala kosil za vas.

OK?

Odgovor na objavo uporabnika
Katarina, 23.05.2021 ob 20:05

Pozdravljeni,

zanima me, kako naj reagiram, da nikogar ne užalim.

In sicer, s partnerjem imava majhne otroke. Njegova sestra ima sosednje stanovanje in hodi na oddih dvakrat na leto vsakic po mesec-dva. Tudi ona ima zelo majhne otroke.

Sicer je čisto ok, samo vedno jedo pri nas. Tudi če ona kaj pripravi (redko), potem ostane  vsa posoda meni (tudi, če zložim v pomicalc moram zjutraj spet iz njega) in tudi kuhati se mi ne da vedno še za eno dodatno družino. Pa tudi rada kaj podebatiram z možem.

Kako bi na najbolj nežen način dosegla, da se ognem temu skupnemu obedovanju? P.s. mož tega ne bo reševal.

Naj on kuha in pospravlja kuhinjo/posodo.

Pa da vidimo kako hitro bo rešil problem z NJEGOVO sestro.

Prijazno poveš pri obedu, da naslednji teden ne boš imela časa kuhati in da bo super, ker boste lahko jedli pri njih, tako kot bo ona pripravila za vse.

a ta sestra je potem tista monklja, ki za 4 člansko družino ne zapravi več kot 100 evrov mesečno za hrano?

Kdo pa jih povabi k mizi v vaše stanovanje?

Mad Preparing Food GIF by DEEPSYSTEM

Trenutno pijem energy drink. Vsakih milijon let en cigaret pokadim. V hiši trenutno ni dežja. Grem tja kjer dežuje da izpraznim mehur, ki je poln tekočine. Popil bom tudi malo sveže deževnice. Vsekakor pridem čez nekaj časa nazaj sem kjer sem zdaj. 🙂

cigarette smoking GIF

Samo trije dnevi so. Pa ves čas se ponavljajo. Možne kombinacije so:

včeraj danes jutri

danes jutri včeraj

jutri včeraj danes

1 2 3

1 3 2

2 1 3 

2 3 1

3 1 2

3 2 1

Se opravičujem, vidim, da so še tri možnosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close