Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija digitalno spet

digitalno spet

Pozdravljeni,

cisto zelena sem na podrocju digitalne fotografije, pregledala sem par strani, par clankov, par nasvetov.

Rada bi bolj usmerila svoje razmisljanje.

Izbiram fotoaparat srednjega ranga, ne le za nedeljska druzinska srecanja, pa spet ne profesionalnega. Slikce za posiljat okrog po e-posti + za malo bolj kvaliteten homepage – oboje v poklicne namene (pomembno je, da se tudi v temnem prostoru solidno vidi in da se da posnet manjse zadeve), za nadaljno graficno obdelavo v photoshopu, in izbrani primerki tudi za na papir, zadosca 10×15.

Mi lahko svetujete, ze-lastniki in poznavalci, v katero smer naj se obrnem? Lazje je raziskovati na ozjem podrocju.

Hvala.

HAJ!jaz sem pred kratkim kupil novi model CENON A 80 in super zadevica ti rečem slike so ok imam par kolegov ko imajo sonije in itd..cenovno dražje digitalce ampak ko isti format slike prenesmo v računalnik se vidi razlika se mi zdi da tu res nekaj dobiš za kar i plačal mislim fer plej igra. cena takega digitalca je ccca100 tisoč ima pa tudi dobrol lastnost ta model ker ima premični displej in sploh dobro za slikanje v množici, dosplej se vrti v vse smeri gre v starn kot pri kamerah ali pa ga daš v foto aparet lagko ga tudi zasukaš in spraviš v aparat in tako ne moreš počkodovati displeja pri nošenju.Pozanimaj se še malo in se odloči so pa zadevice zelo enostavne za uporabo.

lp

Verjetno bi ti zadoščal že Canon A 70.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

no Sony v-1 je za Canon A80 perla.Res pa je 50Ksit dražji hehe.
Pa mam Canona doma,da ne bo pomote.

pa ima kaksen od omenjenih aparatov tudi zoom?

Vsi

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

aha,super!Hvala pero!

samo se nekaj-a se precej razlikujejo v zmoznostih zoomiranja? zanima me za bolj amaterski srednji razred nekje 3-3.5M

Trenutno najboljše za malo denarja (glede na to kaj dobiš) je baje canon 300D. To so mi povedali ljudje, ki se že 20 let ukvarjajo z digitalci. Če ga kupiš z osnovnim zoom-om 15-55 mm se ga da čez mejo dobiti za ceno pod 1000 EUR.
Če so mi lagali pa ne vem sigurno, ker nisem preveril. Ampak glede na avtoriteto v digitalni fotografiji bi rekel, da utegne trditev držati.
Vem pa, da ima canon poslovno politike glede digitalcev, za malo denarja največ. Ker bi bili zopet radi prvi v proizvodnji in prodaji kamer. Sicer pa osebno nisem njihov “fan”.

LP

S.

hmmm, 1000 eurov je malo? sem mela bolj v mislih nekje 200 eurov

Če praviš sama, da: “…ne le za nedeljska druzinska srecanja, pa spet ne profesionalnega. “, potem pomeni to nekaj srednjega. Če vzameš v obzir, da so profi kamere med 3.000 – 7.000 eur in amaterske pod 1.000 eur je ta cena manjša od srednje:-)))
Je pa res, da se da tudi s cenejšimi dosti narediti. Samo pri onih nimaš možnosti menjave objektivov. Če hočeš nekoč nekaj več…?

LP

S.

Ja, tako kot je omenil Sieff.

Do 200 eurov ni pač NIČ!. Minimum je ca. 230 eur za Canonov A60 (ali ekvivalent Oympus, Nikon, Pentax…). Luštna igračka za začetnike/ce.

Potrebe za internet ti pokrije 300%, slike 10×15 (11,5×15) ti pokrije 100%, še kar intiligenten, zoom ima spodoben…

Bosa pa boš, ko boš hotela narediti (dobro) večjo sliko. Zahteve “pomembno je, da se tudi v temnem prostoru solidno vidi” so pa že malce hujše. Če želiš slikati v velikem temnem prostoru rabiš zunanji fleš in fotoaparat, ki ga je sposoben uporabljat – min 700 eur ti ne gine. Do nekje 4 metrov pa kar gre tudi z A60.

Da se dobiti tudi digitalca za 100 eurov. Ampak moje mnenje je, da je tudi 100 evrov škoda vreči v smeti.

LP
RobI

New Report

Close