Najdi forum

Digitalni TV tuner

Pred kratkem sem v BigBangovi prodajalni v Lj. kupila Gigabajt TV tuner kartico (usb). Podpirala naj bi analogne in digitalne programe, po besedah prodajalca zaenkrat le programe nacionalke. Venadr sem ugotovila, da s priloženo antenco ne najdem niti enega digitalnega programa. Nekje sem preberala, da je standard v Sloveniji Mpeg4, medtem ko naj bi ta kartica podpirala le Mpeg2. Mar torej ne gre za zavajanje kupcev??? Prodajajo nekaj, kar pri nas še uporabiti ne moreš.

Mislim da je v slo. še vedno standard Mpeg-2, medtem ko (je) standard
mpeg-4 šele prihaja v produkcijo.
Sicer pa če nisi zadovoljna s produktom ga enostavno vrni pa bo..

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Zaenkrat v Sloveniji lahko spremljaš le analogne TV kanale. Digitalna TV bo na voljo nekje leta 2011, do takrat pa je žal ne bo šlo spremljat vsaj pri nas ne. Standard pa bo res MPEG-4. V Avstriji in Nemčiji pa lahko spremljaš digitalne kanale. Tam pa so v standardu MPEG-2. S priloženo antenco lahko pri nas žal loviš le analogne kanale. Morda kje pri meji z Avstrijo lovi avsrijske digitalne kanale.

Hja, saj prodajajo tudi Ferarije, pa se po slovenskih cestah ne smeš vozit 300 km/h….

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

V kartico vtakni kabelski priključek ali sobno anteno pa bo ulovila kak program, ni hudič…

Lidka prvo se predstavi kot fanatični fantek in ne punčka.
Tista priložena antenca je uporabna samo tedaj, če živiš v kajži 20 m od oddajnika.
Digitalnega programa v mpeg4 ne boš našel zato, ker moraš imeti………….

Ne gre za zavajanje kupcev temveč za tvojo nesposobnost in neznanje! Če ti ne znaš rokovati z ustreznim HARD in SOFT opremo še ne pomeni, da je zato kriva vlada ali trgovec!

Snezko, na CATV prikljucek bi prikopila, a ga nimam več. Sedaj imamo vse vezano na T-2. Bi se morda dalo kako povezat AMINOTA na ta TV sprejmnik? Zanima me predvsem možnost sprejema digitalnih programov v Sloveniji, saj jih reklamirajo tudi drugi prodajalci enake kartice v več internetnih trgovinah – po moje mora obstajat kakšna varianta ali pa bom morala dokupiti drugačno anteno, ki omogoča gledanje digitalnih signalov v Sloveniji.
Kuco, ti si pa ena mona,…

Lidka če želiš gledati programe T-2 potrebuješ le dodaten UTP kabel in prosto mrežno(če si na optiki še tega ne), prevo softwere opremo ( http://www.videolan.org/vlc/ ) in programsko shemo T-2 ( http://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=3&t=2166 ).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close