digitalni tv ponudnik (amis), video ne snema
imam vprašanje.
priklopili smo se na amis in video neglede na to kako vse skupaj priklopim ne snema. lahko se gleda kar je na kaseti, ne pride pa slika iz tv v video tako da bi se dalo snemat oz. gledat tv preko videa.
ima kdo enak problem in ga je rešil?
na amisu pravijo, da ni njihova napaka in da so verjetno kakšne nastavitve na videu. vse sem že probala.
prosim za pomoč
No mi imamo sicer LG, ampak sem se tudi nekaj časa ubadala s tem. TV daš normalno na program, kjer sicer gledaš video, komunikator od amisa imaš vklopljen, na videu pa med programi poiščeš tiste AV. Pri nas so trije in eden je tudi za gledanje internetnih tv programov. Le te nato menjaš z daljincem od komunikatorja. Jaz jih na žalost v sam video ne morem sprogramirat, prav tako ne snemat en program, gledat pa drugega. Upam, da ti bo to v pomoč.
raglja
hvala ragljaxx, a mi na žalost nič ni pomagalo. ali pa ne znam zrihtat. madonca me jezi, drugače sem kar tehnični tip in mi take stvari ne predstavljajo večjih težav, ampak tole je pa prava mora…
na tv si namreč poiščem tisti av na katerem lahko gledam video. in potem lahko gledam kar je na kaseti posneto. ampak ko dam pa na stop imam pa moder ekran na tv, nobenega programa ne vidim in zato tudi če pričnem snemat, snema temo. prej sem lahko na videu spreminjala programe in jih gledala in tistega, ki sem naštimala, tistega je snemalo. sedaj pa kot da gre slika iz videa v tv, iz tv v video pa slika ne pride. čeprav je kabel scart-scart.
joj ne vem, ta stvar me bo čist uničla…
Ojla!
Na žalost je to kar klasična “napaka” pri uporabi komunikatorja.
Prej je bilo možno snemati na videu, ker je pa sedaj uporabljen komunikator in na njem izbereš program za snemanje, lahko le-tega gledaš in snemaš, ni pa možnosti, da bi en program gledala, drugega pa snemala.
Če bi želela tako, bi morala nabaviti še en komunikator, ki bi napajal s signalom VCR, kar pa potegne za sabo potrebo po večji hitrosti internetne linije – mislim, da minimalno 8 Mb/s.
Če se pa zadovoljiš s tem, da isti program snemaš in istočasno ni nujno, da ga gledaš, potem poveži komunikator s scartom na VCR in iz VCR izvedi povezavo z drugim scartom na TV. Za snemanje potem nastaviš VCR na AV, pa tudi TV nastaviš na AV in tako lahko potem GLEDAŠ program, katerega snemaš, ALI PA TUDI NE.
Tvojega videa ne poznam. Upam pa, da ima dve scart vtičnici in če jih nima potem zgornja varianta ne pride v poštev. Potem bi jaz napravil meni manj ljubo vezavo, samo potem MORA imeti TV DVE scart vtičnici. Povezal bi komunikator na AV2 (pazi – niso vse scart vtičnice enake – v tem primeru mora vtičnica omogočati VSAJ AV smer vhod), VCR pa na AV1 (praviloma ta omogoča dvosmerno pot signalov slike in zvoka).
Potem za gledanje programa na TV izbereš AV2, če pa želiš ISTI program tudi snemati, potem na videu nastaviš AV in snemaš. Na žalost pa mora biti sedaj TV v večini primerov PRIŽGAN, čeprav ga ne gledaš – zato je ta varianta meni slabša! Scart-scart kabel za povezvo VCR-TV pa MORA biti dvosmeren (če imaš kakega starega ni nujno, da je temu tako …).
Če ima pa tudi tvoj TV samo eno scart vtičnico, potem je pa izhod “V SILI” uporaba scart razdelilca (meni najmanj ljuba varianta), katerega lahko kupiš npr. tudi v Conrad-u.
Priključi se ga na komunikator, potem pa en izhod na VCR scart, drugi izhod pa na TV scart.
Tu je pa ena mala pomankljivost – sedaj moraš povezati VCR -> TV še z antenskim kablom, ki služi kot povezava za gledanje VCR-a – se pravi, da mora biti sedaj TV nastavljen na UHF področju in shranjen na pravo programsko številko (največkrat “0” pri starejših TV).
Razpisal sem se malo bolj, saj si rekla, da si “kar tehnični tip” 🙂
Upam, da ti uspe!
hvala Tantandruj!
sem uspela. sicer se mi zdi malo čudno, a vseeno dela.
video ima dva scart vhoda tako, da je v poštev prišel tisti prvi primer. in kot se je izkazalo sem imela kable pravilno zvezane, le na videu nisem nikoli nastavila na AV, saj tem sploh ni slike in je le moder ekran in še ta ves čas skače gor in dol ali pa utripa. moram namreč na dalincu od videa najprej preklopit na tipki TV/VCR samo na VCR in tam poiskat AV in kot pravim je le moder ekran in se ne vidi kateri progam gledaš in nato dam snemat, potem pa zopet preklopim nazaj na TV, kjer imam sliko tistega kar snemam.
ne vem no, čudno se mi zdi vse skupaj, a dokler zadeva deluje sem čisto srečna. problem je le, ker ne vem kako je sedaj s temi timerji. kolikor sem brala mora imeti sedaj sam komunikator timer, da se vklopi tv takrat, ko se vklopi timer za snemanje. to je pa naslednja faza.
saj sicer nisem neka bolestna gledalka tv-ja, a sem noseča in na bolniški in sem cele dneve doma in si tako zvečer kaj posnamem, da nato čez dan, ko nimam kaj za delat, pogledam.
hvala še enkrat vsem za pomoč.
Forum je zaprt za komentiranje.