Digitalni sprejemnik – težava?
Zadeva je sledeča: nabavili smo digitalni sprejemnik, ker je tv star nekje 5 let in ravno nima tega digitalnega pretvornika.
Ko smo ga priklopili, je takoj ulovil 20 programov v sklopih po štiri.
Imamo ga ca. 2,5 meseca, pa je eno tako sranje z njim: včasih lovi 16 programov, včasih 24, s tem, da se antene ne dotikamo, ker je na podstrešju.
Danes mi je dekl dvignilo to, da so po 2,5 mesecih prvič izginili vsi hrvaški programi 🙁
Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo narobe? Sem že klicala na rtv, neko pomoč, pa tip ni hotel dojeti, kaj mu govorim. Da antene ne pipamo in da programi izginjajo in se pojavljajo očitno po vetru 🙁 ampak on je še kar naprej ponavljal, da naj antene ne obračamo…..
Mogoče tudkaj kdo, ki so mu zadeve bolj jasne.
Moja mama ima 3 leta star tv, ki nima digi pretvornika in ga je kupila posebe z nalepko DIGI.TV.
Tako, kot praviš, 1x so prograni, drugič jih ni. Slika ji zmrzuje pa non stop.
Menjala e že pretvornik, ker je menila, da ne deluje provilno, ampka ni nič bolje. Še komu zmrzuje slika, recumo 30x na uro po par sekund?
Ja normalno…To je digitalni signal…Ali je čista ali pa ni nič….
Pri analognem smo lahko spremljali tudi malo slabši signal..Je pač bilo malo šuma zraven….
Pri digitalnem pa to ni možno…Ko vrednost signala pade na nek minimum, slika zmrzne ali pa je ni.
Vsak daljinec ima tipko, kjer ti pokaže INFO, kjer vidiš vrednost signala v procentih in kvaliteto.
Kar je pod 50%, je na meji…Treba je boljšo anteno ali pa dodaten ojačevalnik signala.
Samo tole z boljšo anteno mi ni jasno. Kako smo potem hrvaški signal brez vsakega problema lovili 2 meseca, zdaj ga pa dva dni ni?
Poleg tega je od včeraj na danes zmanjkal še en paket štirih programov in jih je trenutno samo 12.
Še v petek jih je bilo 24??
Res je disranje. Bi šli takoj na kabelsko ali kakšno drugo, pa ni nobenih tehničnih možnosti.
Ima mogoče kdo total tv? Kako se pa to kaj obnese?
Forum je zaprt za komentiranje.