digitalni fotoaparati…
Imam Canon A60. 2 mio pikslov, 3x optični zoom, cena pred slabimi 4 meseci 60000 SIT, kar mi je predstavljalo izvrstno razmerje med ceno in kvaliteto.
Z njim sem kot fotoamater zelo zadovoljen, delam zelo fajn slikice za na web, nosim ga s sabo na potovanja in športne izlete in je kar trpežen, čeprav s 4 baterijami ne peresno lahek. Slike so primerne za razvijanje do velikosti 13×18 cm in kvaliteta je zelo OK.
Mi ga imamo in sicer Fuji film, stal je okrog 300.000, ker ga uporabljamo tudi v napol poslovne namene.
Na splošno gledano je zadeva super (lahko posnamemo tudi kratki film), ampak mene moti to, da imamo sedaj eno množico slik, ker pač slikamo in slikamo, … pol pa je potrebno obvezno porabiti še nekaj časa za to, da slike uredimo – izločimo tiste, ki niso OK…
S fantom imava Canon Powershot G3 in kljub temu, da sama ne vem kaj dosti o fotografiranju, lahko rečem samo SUUUUUUUPER! To je fotoaparat vreden svojega denarja. Ima čudovite slike, baterija zdrži za 400-500 posnetkov, skratka fant je z njim ful zadovoljen in ni mu žal niti tolarja, ki ga je dal za ta foroaparat. Tudi slike velikosti 10×15 dva že dala razviti in so čudovite. Skratka vse pohvale temu digitalčku :)))
Jozee!
Kot si sam dejal, pri takšni ponudbi to res ni več vprašanje. Je pa s fotografijo tako kot z drugimi stvarmi in tega se ljudje pri fotoaparatih (digitalnih in analognih) premalo zavedajo. Vprašati se moraš ZA KAJ ga boš potreboval? To je kot pri ostalih stvareh. Ko naprimer kupuješ avto, je tudi fino vedeti ali boš rabil tovornega ali osebnega….. Če aparat potrebuješ za družinsko fotografijo ne potrebuješ ne vem kakšne mašine. Če pa si že bolj napreden fotograf in v fotografiji že iščeš nek osebni izraz pa mislim, da moraš o izbiri že malo bolj razmisliti.
Pa srečno:-))