Najdi forum

Digitalni fotoaparat

Kaj menite o digitalnem fotoaparatu znamke Revue ki ima :
3,1 miljona pik
interni 16 MB pomnilnik primeren za SD kartice
funkcije : makro. video clip
bliskavica
samosprožilec

CENA : 40000 SIT

Ali je vreden tega denarja, ali pa naj dodam še enkrat toliko in kupim kaj boljšega ?

lp

Dragi Rok, že to, da je izdelek znižan za 50 % nekaj pove, mar ne? Quelle, razni Spari in podobne trgovske hiše niso prav primerna izbira za nakup solidnega fotoaparata. Nekaj takega (še dosti slabšega – brez zooma so za dobrih 30 jurčkov prodajali v Tušu. Ah, spet ena trgovina z banana robo. Morda bi se zapeljal v Borovlje in pobrskal v Hofferju med supergami, gotovo bi se našel kak opuščen artikel.

Pa šalo na stran. Vse je odvisno, za kaj ga boš uporabljal in koliko je dolga špaga. Saj veš: iz malega raste veliko.

Še vedno so med potencialnimi kupci in žal tudi lastniki velika fama prav pixli. Treba je vedeti, da lahko s kvalitetno kamero s 3 mega pixli izdelaš čudovite posnetke, s katerimi boš morda celo bolj zadovoljen kot s kakšnim modelom s 5 mega pixli.

Na trg izredno hitro prodirajo zrcalno-refleksni modeli digitalcev, ki jih prav tako cena hitro drsi dol. Zato bodo že konec leta občutno padle tudi cene kompaktnih kamer. Skratka: za manj denarja, več muzike.

Predlagam ti, da še malo počakaš, medtem prihraniš še kakega prešerna in si potem nabaviš koliko toliko soliden digitalček ene od firm, ki so v svtu znane že po klasičnih aparatih: Canon, Minolta, Pentax,… kaj bi našteval vsi jih poznamo. Vse več je trgovin, ki dajo aparat tudi na preizkušnjo, potem je odločitev lažja.

Na internetu lahko najdeš številne domače in tuje ocene vseh znanih in manj znanih modelov. Pa še kakega fotografa poprašaj, pa ti bo svetoval preden sežeš v žep.

Potem nam pa daj na kak link nekaj najbolj uspelih fotk! Boš?

Ajdiga lp Tajfun

Rok, v Šparu se kupujejo banane, v Revue posteljna pregrinjala, v foto ali računalniških trgovinah pa digitalci.

Vse ostale kombinacije so običajno neuporabne.

Jaz sem kupil podobno stvar Mustek MDC 4000, 3.1 miljona pik, SD kartice, 16MB notranji pomnilnik, 44.000 SIT in sem kar zadovoljen z njim.
Slike pridejo kar solidne, če želiš ti lahko pošljem eno razglednico, ki sem jo naredil s slikami iz tega aparata v Photoshopu.
Najbolj boš seveda pogrešal optični zoom. Zato premisli če ga res ne rabiš. Sicer pa res velja, da več časa kot počakaš z nakupom, boljši aparat dobiš za enako ceno.

Po mojem je optični zoom nuja. Sicer ti digitalni močno poslabša posnetek.Morda bi si najprej pri nekom ogledal ali izposodil aparat za kak dan, potem boš vsaj videl kaj hočeš imet in kaj ti zadeva nudi.

za tak denar ti iz avstrije prinesem podobno zadevo z 3x optičnim zoomom

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close