Najdi forum

digitalni fotoaparat

Ker o teh fotoaparatih nimam pojma mi mogoče kdo zna povedat, na kaj je potrebno pazit pri izbiri in kaj je dovolj za enega povprečnega uporabnika. Mogoče svetujete model in znamko. Rada bi ga namreč kupila, pa mi vsi govorijo, da je dober digitalc vsaj 150 jurjev, tolk denarja pa ne morem porabit za tako stvar.

Lp

P.s. Tajfun, program, ki si mi ga poslal dela in je točno to, kar sem želela.
Hvala!

K

1. Resolucija: po moje manj kot 3M(ega) pixlov danes ni več v redu.
2. Obvezno mora imeti optični zoom.
3. Baterije: nekateri so energetsko zelo požrešni, še posebej, če uporabljaš bliskavico. Meni osebno je všeč, če že ima vgrajeno aku baterijo, ki jo samo polniš (tako kot mobilca).
4. Spominska kartica: najcenejše spominske kartice so flash kartice. Priporočam nakup vsaj 128MB kartice, zraven aparata običajno dobič manjše. Jaz bi vsekakor kupil aparat s Flash kartico.
5. Povezava z računalnikom: danes je običajno to USB, kar je v primerjavi s serijskimi kabli dosti boljše. Pozorna moraš biti edino, če uporabljaš win NT, ker ne podpira USBja.

Probi Canon S45 — 145KSIT

Slikovni senzor: CCD 4.0 miljona točk,
DIGIC procesor

Objektiv: 7.1(W)-21.3(T)mm (ekvivalent:35-105mm)
3.6x optični zoom (11x digitalni zoom)
9-točkovni AiAF sistem ostrenja

Območje izostritve: Makro AF:10cm(W)/
30cm(T)
Normalni AF: 50cm

Vgrajen 1.8″ LCD barvni zaslon

Načini fotografiranja: Avto, Kretivno območje, Slikovno območje

Zapis formata : JPEG, RAW, AVI

Vgrajena bliskavica

Vmesnik: USB (Normal/PTP), a/v izhod, kartica CF tip 1 in tip 2

Priložena prog. oprema: ZoomBrowser, PhotoRecord, PhotoStich, RemoteCapture, File Viewer Utility, QuickTime, ArcSoft

Direktno tiskanje z tikaniki: CP100, BJ S820D, S530D, S830D

Baterija: NB-2L (Litij-ionska polnijva baterija)

Podvodno ohišje do 30m (opcija)

112.0 x 58.0 x 42.0 x mm; 260g

Mal slabši – zato pa cenejši: A70 – 100KSIT

Efektivna ločljivost 3.2 miljona pikslov
DIGIC procesor
5 – točkovni AiAF ostrenje
3x optični zoom
9.6x digitalni zoom v kombinaciji z optičnim
Hitrost zaklopa od 15 do 1/2000 s
Regulator z 12-mi nastavitvami
Snemanje filma do 3 min z zvokom
Direktno izpisovanje na Bubble jet tiskalnike in CP tiskalnike
Podvodno ohišje do 40m (opcija)
101.0 x 64.0 x 31.5 mm; 215g

Ej Profa hvala! A veš mogoče približne cene?

Lp

Kati, če imaš v Ameriki kakšnega sorodnika in namerava priti na dopust v Slovenijo, se jim priporoči – tam so skoraj vsi modeli za polovico cenejši.

Če boš izbirala pri nas, pa tudi dobro premisli, saj so še predragi in jih ne kupujemo vsak dan. Prav poceni in kakšne leve znamke naj pa tudi ne bo… saj veš malo muzike 🙂

Me veseli, da si zadovoljna s programom.

Žal v Ameriki ni žlahte…
Ja, bom fajn premislila in s tistim o muzki se čist strinjam…

LP K

Zdravo Kati,

sporoci mi mail, ker ti lahko zrihtam SONY digitalni fotoaparat po ugodni ceni

Lp

Vsi tisti, ki bi kupili aparat v ameriki, pa od nekje bi ga ugodno prešvercali… kaj boste pa storili, ko crkne? Kateri servis vam bo uveljavljal garancijo? Ali pač imate toliko denarje, da ga boste vrgli v kanto in kupili novega spet blazno ugodno? Mimogrede, poznam človeka, ki mu je crknil Sony za 320 jurjev in enega, ki mu je crknil Nikon za 180 jurjev…………….

Meni je crknil Kodak za 250 kSIT, kupljen pri nas. To se je zgodilo 1 mesec po izteku garancije. Takrat (pred par leti) je bila čakalna doba za servis 6 MESECEV, popravilo pa bi stalo skoraj toliko kot nov. Na srečo je bil službeni, vso računalniško opremo pa imamo zavarovano, da je škodo povrnila zavarovalnica.

Daniel, evo mail.

Hvala!

Lp

Teta bo prihodnje leto prinesla novega, boljšega. 🙂 Pa saj to ni šverckomerc, če ti tetka podari novega Canona? Al pa je?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close