Najdi forum

digitalni certifikat

Preden sem formatiral disk, sem za prenos digitalnega certifikata na disketo uporabil funkcijo “export”. Vse je šlo OK. Zdaj, ko pa uporabim funkcijo “import”, pa mi digitalni certifikat vrže v razdelek “other people” namesto v “personal”. Tako mi ga pri vstopu v KLIK ne prepozna. Kakšen predlog?

Osebni digitalni certifikat, ki naj bi se namestil v razdelek “Personal” naj bi imel končnico .pfx (IE) in .p12 (Netscape), če bi bil pomotoma shranjen pod končni .cer (IE) ali .crt (Netscape) bi se utegnil namestiti med “other people”…
Ni pa rečeno, da je v tem primeru to problem.

lp

To je to. Ker od brat certifikat ima končnico .pfx in je pravilno nameščen, moj pa ima končnico .cer – pa ni. Kaj naj storim?

Poizkusi shraniti certifikt v .pfx obliki, potem pa poizkusi če deluje tako da ga odpreš z ustreznim programom:
-windows explorer
-folder options
-file types
-personal information exchange
-RUNDLL32

Samo dvomim, da bo to delovalo, drugače pa bi bilo treba najprej ugotoviti, kako je ta certifikat pravzaprav dobil končnico .cer in jo potem na isti način spremeniti nazaj…

Zadnja možnost pa je verjetno saj veš da počakaš na Klemenxx-a. he he

lp

V najslabsem primeru pejt na banko, po obrazec, da ti certifikat na novo pošljejo.
LP

Živjo!

Možnosti, da ti ga vrže pod other people je več:

ko si delal export, ali si exportiral tudi privatni ključ ???
Ali imaš 128 bitno enkripcijo na internet explorerju ??

Več vprašanj je, kje si ga “u kam’n”.

Verjetno je resno najbolje, da ga uničiš in zaprosiš na banki za obnovitev
digitalnega podpisa, v roku nekaj dni boš dobil email in priporočeno pošto
z novimi podatki.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Žal kot so ti že drugi svetovali ni druge variante, kot da zaprosiš za nov certifikat, ker če ga exportaš v karkoli drugega kot pfx (IE), potem je šel certifikat papa in ga ni več mogoče uvoziti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close