Najdi forum

digitalne fotografije

Lepo pozdravljeni,
zame je hud problem, za vas računalniške mačke pa verjetno zelo enostavno – kako na najbolj enostaven način shraniti digitalne fotografije s trdega diska na CD (imam CD-R)?
Če potrebujete dodatne informacije – slike so bile posnete s fotoaparatom Pentax optio 550, brez problema sem jih presnela na trdi disk, na računalniku pa imam Windows XP in program ACDSee…
Žal pri snemanju na cd-je pa nobenih izkušenj!
Sicer sem probala formatirati disk in ga potem presneti kar v Windows Explorerju, vendar ga pri fotografu potem na cd-ju niso najdli?!?
Pa še nekaj – ali Foto Fantasy na Miklošičevi v Ljubljani dela v redu slike?
Hvala lepa vnaprej!
Anna

Sicer res lahko pečeš kar iz samih XPjev, vendar je zadeva malce okorna zato je bolje imeti kak program, ki je namenjen prav peki cdjev. Poglej, če si kaj dobila zraven pekača, ponavadi je, če ni ravno najcenejši kupljen v Šparu.

Drugače pa poglej za kakšen Nero, WinOnCd, FireBurner ali kaj podobnega.

Za slike pa je najbolje, da dap za začetek narediti kakšno testno, pa boš sama ugotovila ali ti ustreza ali ne.

mjiaaav

Torej, imam Nero (5), CloneCD (4.2) in Easy CD creator 5 Platinum…vendar jih ne znam uporabljati…(verjetno mislite da sem totalni idiot, se že sramujem)

No no Ančka, pač nobeden se ni rodil pameten, vsi se učimo in nekdo ve več o računalih, drugi pa o čem drugem.

Če imaš inštaliran ves ta software, potem pa sploh ni čudno, da xpjem ne rata posneti cdja.

Skratka probaj z Nerotom. Najprej ga seveda zaženeš, nato si izberi da želiš posneti nov cd, izberi si Data CD, nato povleci slike, ki jih želiš imeti na cdju in ko imaš vse izbrane pritisni Burn.

Bo šlo?

Si zelo prijazen! Žal imam slovensko različico in nimam (ne najdem) dataCD opcije. Ko zaženem program imam opcije – večkratno snemanje, začni večsnemanjski disk itd??!

Imaš tam nekje gumb Čarovnik?

Sem ga že uporabila in posnela, tudi preverila če je posneto, upam da je tokrat zares uspelo!!! Upam da bo tudi fotograf lahko zadevo prebral!
Hvala ti!!!
Anna

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close