Digitalna kamera
Ne vem na katerem foromu naj sploh postavim vprašanje v zvezi z digitalnimi kamerami, pa bom poskusila še tukaj (na forumu fotografija nisem dobila nobenega odgovora).
Rada bi kupila digitalno kamero (aparat sem kupila lani), pa se mi niti sanja ne, kaj naj v vsej ponudbi izberem. Letakov en kup, sem pa tja kakšna akcija (morda le pesek v oči). Vem, da karkoli kupim, bo čez eno leto že vsaj delno zastarelo. Ampak potem ne bi imela fotoaparata, računalnika…
Že pri proizvajalcih je kar nekaj izbire. A je nekdo veliko boljši kot drugi (JVC, Canon, Sony…), a je sploh še važno, od katerega proizvajalca kupiš? Na kaj sploh moram biti pozorna? Rada bi, da bi bilo kar nekaj zooma, da bi lahko posnela tudi oddaljene stvari (npr. smučanje po morju).
Cena: morda tam do 150.000 sit (cca). Dobro, za ta denar ne bom dobila ravno naj naj zadeve, ampak nekaj kulturnega bi pa že lahko bilo, a ne?
Kako je s presnamavanjem? A je podobno kot pri digitalnemu fotoaparatu? Lahko isto presnamavaš na CD oziroma računalnik?
Vem, da sem vam postavila veliko vprašanj, ampak ne bi se spet kar rada zaletela v prvo trgovino in v prvo kamero. Pa tudi ne vem na koga naj se obrnem z vsemi temi vprašanji. Tudi trgovci (pa ne vsi) niso ravno strokovnjaki na tem področju… Preden grem v trgovino, bi bila rada seznanjena vsaj z osnovnimi stvarmi.
Hvala za vsako mnenje.
Forum je zaprt za komentiranje.