Najdi forum

Digitalc

Oj.

A mi lahko prosim pomagate izbrati digitalni fotoaparat?
Na izbiro imam:

Nikon Coolpix 3500 in pa Canon A70

Za katerega naj se odločim? Cena je priblčižno enaka.

Hvala za kakršnokoli mnenje.
Ali pa, če ima kdo v mislih kakšen drug aparat naj kar pove…

Canon

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Canon, samo Canon, pa kaj ste vsi tako naivni?
Saj ni samo Canon na svetu……..joj, naivnezi…….
Canon hoce prevladati celemu svetu kot npr Microsoft!!!
Ponavadi popolni zacetniki, ki nimajo pojma o fotografiji podlezejo kar zvenecemu imenu in reklami Canon….
Tisti, ki imajo kaj vec znanja oz niso zacetniki v fotografiji pa tocno vejo kaj iscejo in takoj primerjajo aparate med seboj.
Tako si lahko s kaksnim Pentaxom ali Minolto velioko bolj zadovoljen.

Jože, se popolnoma strinjam s tabo – poglej malo naslov ˝Dilema˝.
Popolnima isti primer – spet je takoj padel na začetek Canon…

Hja Canon in te zadeve……

Canon je glede na tržni delež res precej podoben Microsoftu vendar nekaj pa moramo priznati:

1) Od “velikih štirih” (Nikon, Canon, Minolta, Pentax) je le Canon pravi čas uvidel kam digitalna tehnika pelje. Zelo kmalu je začel forsirati digitalce in ima zato pač toliko naskoka. Sam imam analognega Nikona (alfa in omega v analogni fotografiji) kar pomeni, da sem bil nanj dolgo “cepljen”. Vendar ni kaj – Canon ga je v digitalnem povozil 100 na uro.

2) Canon le malo napoveduje v naprej, temveč je ob predstavitvi izdelka pripravljen na serijsko prodajo!

3) Canonovi fotoaparati delajo! Mi vsi uporabniki MS programov pa jamramo nad požrešnostjo glede spomina in nestabilnostjo MS programov.

4) Canon da za svoj izdelek garancijo! Pri MS-tu pa podpišeš n-strani, kako za nič ne odgovarjajo!

5) Kljub vsemu se je konkurenca izredno razširila z vstopom drugih firm na trg fotoaparatov: Sony, HP…ki vendarle pomenijo vse večjo konkurenco.

Joze imaš pa čisto prav: najprej premisli kaj rabiš, potem testiraj potencialno zanimive izdelke in nato izberi, kaj boš kupil.

LP

RobI

“””Canon ga je v digitalnem povozil 100 na uro.”””

pa tudi Pentax

New Report

Close