Najdi forum

Se že vnaprej opravičujem, ker vem,d a ste to temo zasigurno že dali skozi.No, jaz sem šele ta moment izvedela za problem pri mojem bratu in bi kar tule vprašala za nasvet.Zelo kratka bom.
Navadna podstrešna antena, kupljen pretvornik, pa zdaj slovenski programi sploh ne delajo, ostali (Hrvatska, Avstrija pa zelo dobro). V čem je problem? Slišala sem, da naj bi se odvzeli anteni vsi kraki razen spodnjega najdaljšega, je to res, kdo ve? Ali mora še kaj dodatno dokupit?
Prosim, sem res čisti amater na tem področju , zato mi ne zamerite, rada bi samo nekomu od svojih bližnjih pomagala, če imam že to srečo, da sploh lahko. Pojma o tem pa res nimam.
Hvala vsakemu dobronamernemu nasvetu, iz srca .

Še enkrat “poišči” vse programe ker so naši menjali frekvenco.

Še enkrat preišči vse frekvence. Daj na avtomatsko shranjevanje.

Pozanimaj se, kje je vaš najbližji slovenski oddajnik in proti njemu usmeri anteno.

Anteni pa nič ne odvzemaj.

Lahko da je problem sprejemnik. avstrijci in hrvati uporabljajo MPEG 2, mi pa MPEG 4. MPEG 2 sprejemniki ne zmorejo sprejemati MPEG4, obratno pa večinoma gre.

Če je kupil sprejemnik v Avstriji ali na Hrvaškem, in je mogočeše starejšega tipa, po vsej verjetnosti ne zmore sprejemati slovenskih MPEG4 programov in ga bo mogoče treba zamenjati.
V Sloveniji so se prodajali izključno sprejemniki, ki zmorejo sprejemati oboje. Če ste ga kupili pred kratkim, o verjetno res treba ali ponovno poiskati vse programe ali pogledati z novo pozicijo antene.

Hvala vsem.
Prejemnik je starejši, je pa Grunding in kupljen pri nas.

To kar je povedal modri dirkač je pretvornik in ne sprejemnik. Sprejemnik je TV aparat.

Če ste znali naštimati hrvaške in avstriske programe, potem je lahko le nekaj drugega narobe in ne v vašem “neznanju” iskanja slovenskih programov he-he-he
Torej najprej preveri, če pretvornik podpira MPEG4. Ali pa na RtV-ju preveri, če signal digitalni signal sploh pokriva vaše območke, ponekod so še sive lise sploh pa v prekmurju.

Pozdravljena!

Identičen primer sem imela do današnjega dne. Kupila pretvornik 4MPEG, priklopila na TV po navodilih poiskala programe ect….. in mi je nametal 15 hrvaških programov. Nič mi ni bilo jasno in tudi nič ni pomagalo. Pa sem poklicala na tehnično pomoč in so mi dali telefonsko št. televizije za pomoč. Sem jih poklicala in gospod, ki se mi je tam oglasim mi je pomagal, da sem lahko nastavila takorekoč večino slovenskih programov. Je pa nekaj stvari, ki jih morate pač vedeti:
– imeti morate pretvornik 4MPEG
– s katerega oddajnika sprejemate program
– na katerem kanalu in frekvenci lahko sprejemate te programa (npr. za Trdinov Vrh je 45. kanal, pa frekvenca 666.0)
– na pretvorniku greste v ročno nastavitev programov, kjer vnesete številko kanala, potrdite z OK in išče. Izpiše se seznam najdenih kanalov in mesto kjer se nahaja.
– vsako posebej potrdite z OK (ostanejo na istem mestu), ali pa jim določite prioriteto (npr. SKO 1 na prvo mesto….)
– v primeru da vas je “vrglo” nazaj na hrvaški HR1, vzamete daljic od pretvornika in odprite menu pa poglejte kje imate shranjene programe (če zahteva geslo je tovarniško nastavljeno geslo, ki je enako 6x ničla. torej vtipkate šest ničel, odpre se seznam programov in tudi tukaj lahko določite prioriteto programov ali pustite kjer so. Poudarjam, da je najboljše, da slovenske programe vsakega posebej potrdite z OK.) -načeloma mora delovati. V primeru, da ne dela ali je slika razmazana, malo obrnite anteno v smer oddajnika s katerega prejemate signal. In to je ta umetnost (vsaj pri meni je bila, pa imam sobno anteno). Sedaj veselo spremljam kar 6 slovenskih programov.
– Mi imamo TV sprejemnik star več kot 10 let, sobno anteno pa več kot 20 let , brat od moža pa ima anteno staro več kot 30 let in vse funkcionira.

čeprav ni dovoljeno, pa ne zaradi reklame, ampak zato, da tudi drugi lahko pokličejo na pomoč navajam tel. številko, kjer so mi tako prijazno pomagali: 01 43 17 003 (malo potrpljenja je treba imeti, ker so zelo zasedeni, medtem ko smo reševali moj problem, je isti zaposleni prejel kar 4 klice – v 10 minutah)

pri nas je mpg 4 pa ne lovi hrvaške. A mormo met še mpg2 da lovi hrvaško ??

če imaš sprejemnik MPEG4 sprejema tudi MPEG2

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close