Dietni ingverjevi piškotki
Že pred časom sem obljubila recept za piškotke.
LP, Staša
INGVERJEVI PIŠKOTKI
Potrebujete:
“Mokre” sestavine:
1 banana
2,5 dcl jabolčnega soka
1 žlička arome vanilija
1-2 žlički sladila v tekočini
“Suhe” sestavine:
100 g polnozrnate moke
1,5 žličke pecilnega praška
ščepec soli
ščepec muškatnega oreščka
1/2 čajne žličke ingverja
1-2 žlici sezamovih semen
Posebej premešajte mokre sestavine in suhe sestavine.
Nato dodajte 100 g ovsenih kosmičev in cca. 30 g rozin. Masa naj nekaj minut počiva – medtem stepite sneg iz 3 beljakov in ga previdno vmešajte v maso.
Z žlico oblikujte piškotke (cca. 35) in jih pecite pri 160 stopinjah C 15-20 minut.
Podatki o hranilni vrednosti: celotna masa/1 piškotek:
Kcal: 1167,4 g/33,4
Beljakovine: 44,9 g/1,3 g
Ogljikovi hidrati: 212,7 g/6,1 g
Maščobe: 19,4 g/0,6 g
Dober tek
Deklič, tebi nikoli ne zmanjka idej:)))
Tole ti bo všeč. Sem našla v otroški kuharci in sem se spomnila nate. Boš že znala po svoje priredit:
Sadne jogurtove rezine
75g polnozrnate moke
1 čajna žlička pecilnega praška
50g ovsenih kosmičev
25g kokosove moke
25g rjavega sladkorja
75g nasekljanega suhega sadja (suhe slive, marelice – ali še bolje na mesto tega 125g naribanih jabolk)
100g jogurta (lahko tudi malo več, če imaš občutek, da je pregosto – bo bolj sočno)
Zmešaš, v pekač, spečeš 25 min pri 180stC. Razrežeš na rezine. Meni bolj ustreza, da kar z žlico polagam kupčke na peki papir, pečem samo 15 min in imam neke vrste cookije, primerne za zdravo malico.
Pa lahko noč, Barb
Pozdravljene,Stasa in ostale!Krasne ideje! Tudi sama pecem ingverjeve piskotke,vcasih bolj dietne,vcasih manj.
Zanima me,ali uporabljas ingver v prahu ali svez.Sama v piskotke dam v prahu z dodatkom posebne mesanice zacimb za bozicno pecivo,za zelenjavne jedi pa naribam ali narezem na tenke rezinice svezo korenino. Lep dan babi
Hej,narezano na tanke rezine skoraj povsod,kjer je zelenjava.Porov riz,,jedi s fizolom(mehiska hrana), mesana zelenjava v voku( cebula,rdece,rumene paprike, bucke,,jajcevci…Ce gremo na susi,,jem samo ingverjevo prilogo.
Meni je ingver blazno vsec,ker malo zlahtno popece.Imam ga tudi v sirupu za prilogo k mesu( majhne kroglice -kupim v inzemstvu),kot nasa brusnicna omaka.Zelo je dober kandiran.To so moji najljubsi bonboni,ki jih narezem tudi v razna peciva.Kot otrok sem zelo rada pila Gingerino -brezalkoholna pijaca,ki je noben otrok ni maral.Ingverjevo pivo je super. Nisem se mogla upreti skusnjavi in sem svojemu rdeckastemu mucu dala ime Ginger.V Angliji tipicnim potomkam Keltov tudi pravijo Ginger girl,zaradi rdeckastih lask. Lp babi
Danes sem naredila jogurtove rezine po receptu od Barb, s tem, da sem jih malo spremenila:
40 g polnozrnate moke
40 g sojine moke
50 g kosmičev
25 g kokosove moke
1 žlička pecilnega praška
80 g naribanih jabolk
30 g rozin
po noževo konico klinčkov, cimeta in ingverja
2 čajni žlički natreena
500 g jogurta (gostega)
3 beljaki
Premešala sem vse sestavine razen beljakov. Beljake sem stepla v sneg in ga vmešala na koncu.
Na peki papir sem z žlico polagala kepice, pekla sem 25 min na 160 stopinj C.
Naslednjič bom dala ali več sladila ali pa kakšno zrelo banano ter več kokosa in dvojno količino začimb, drugače pa je kar OK izpadlo.
LP, Staša
P.S.: Barb, a dovoliš, da kopiram ta recept še na maxximum?
Forum je zaprt za komentiranje.