dieta
Pozdravljeni!
Imam dieto, ki naj bi trajala 90 dni in cilj te diete je sprememba metabolizma kot tudi izguba odvečnih koligramov. Razdeljena je na proteinski dan, škrobni dan, dan z ogljikovimi hidrati in vitaminski dan.
Na proteinski dan lahko jem poleg kosa kruha in zelenjave še meso, sir ali jajca. Zanima me, katera hrana bi še spadala k proteinom in bi jo lahko nadomestila z zrezkom, jajci ali sirom?
Prav tako me zanima kaj vse bi lahko jedla na škrobni dan poleg fižola, graha, leče, riža ali krompirja?
Na dan z ogljikovovimi hidrati lahko uživam le testenine. Kaj bi še spadalo sem?
Kam npr. spadajo gobe, bela ali rumena polenta? Ali bi lahko kateri dan uživala tudi kosmiče?
Mogoče bo kdo rekel kaj bi pa še rada, saj dieta je dieta, a kaj ko je tako enolika?
Hvala za odgovore in lep pozdrav.
Brez zamere, ampak dieta je res dieta! Če se jo želiš držati, boš pač delala tako kot piše, če pa ne pa to vsaj pomoje ni več isto.
Prav imaš, da je enolična, ampak to so itak vse diete!!!!!!!!!!!
Jaz ti priporočam, da ne ješ skupaj npr. krompirja in mesa, ampak da ješ le enega in zraven veliko zelenjave. Beljakovine in ogljikovi hidrati so namreč najslabša kombinacija.
Po peti ali pa vsaj šesti uri ne jej, razen mogoče kakšno sadje, jogurt. Veliko gibanja, pester zajtrk.
Preverjeno uspešno!
Veliko uspehov!
kaj je razlika med skrobnim dnem in dnem z ogljikovimi hidrati?
Se ti ne zdi da je to isto?
Zakaj ogljikovi hidrati na proteinski dan?
Zakaj mislite da ne smes mesati belajkovin in ogljikovih hdiratov?
Kaj mislis po dieti iti na normalno prehrano in zaradi padca presnove pridobiti nazaj vec kot si izgubila, ce sploh kaj bos?
Vitmaniski dan? smesno.
Ljudje, svetoval sem vec kot 100 ljudem, od tega zivim in to ne gre tako. Ne sanjajte in ne iscite cudeznih resitev.
Morda se slisi nesramno vendar boste same ugotovile, da na tak nacin dolgorocno nikakor ne mores shujsat. Raje spremenite svoje prehrambene navade pa bo slo lazje in brez rigoroznega odrekanja.
Rezultati, ki se pokazejo na zacetku vseh teh diet so izguba vode, glikogenski zalog in telesnih beljakovin ter zelo malo mascobe. To pa je zelo nezdravo in kmalu pridobis vse nazaj. Zaradi padca hitrosti presnove ponavadi se vec.
Gasper zivijo!
Najprej hvala za tvoje pismo, ki pa ni odgovorilo na moja vprašanja…
Kaj ni ta “dieta” tudi na nek nacin sprememba prehrambenih navad? Sploh pa pri meni ne gre za ne vem kaksno pretirano hujšanje saj je vec kot dovolj izguba 5-ih kilogramov.
Razlike med vsemi temi dnevi si tudi sama ne znam kaj preveč razlagat, zato pa sem prosila in še vedno prosim za pojasnila. Glede na to, da si svetoval več kot 100 ljudem mi boš mogoče znal odgovoriti naslednjič…
Do zdaj sem pa že marsikdaj imela sadni dan in to se mi ne zdi prav nic smešno, ampak mi prav koristi!!!!
Pozdrav!
Oprosti, ampak vitaminski dan se tudi meni slisi smesno. Kaj pa ostali dnevi?? Glede na enolicnost (v okviru enega dne) tvoje prehrane gotovo ne dobis vseh potrebnih vitaminov. Pa ne, da jih nadoknadis z vitaminskim dnevom 1x na teden!!??
Taksne diete se tudi meni zdijo bedarija. Sploh omejenost na neki casovni rok!! Ce zelis shujsati in ziveti zdravo, moras dolgorocno spremeniti prehranjevalne navade na taksen nacin, da ne bo prevec odtegovanja pri vsakodnevni prehrani, saj se enolicna skopa prehrana nekaj casa na koncu rada prevesi v drug ekstrem (napadi lakote in nekontrolirano naziranje).
Poskrbi raje, da bos vsak dan konzumirala tako beljakovine, oglj. hidrate kot tudi mascobe (esencialne), seveda v pravilnih razmerjih, imej cca. 5 obrokov dnevno, pij veliko vode, ne pozabi na rekreacijo in rezultati bodo gotovo nastopili. Tako ravnam sama ze nekaj mesecev, kg se vedno gredo dol, sicer pocasi, ampak kvalitetno. Pa tudi pocutim se OK. LP
Forum je zaprt za komentiranje.