Dieta za bolečine v želodcu
To je tako na splošno, da se ne da nič sklepati. Po kakšni jedi? Je treba bolj natančno opisati po kateri hrani in kakšne bolečine?
Mlečni izdelki, surova zelenjava in sadje, oreščki, pijača z mehurčki ipd…? Če je to bi bilo lahko preveč želodčne kisline in kura z Nolpazo to odpravi. Bi bilo pa vseeno boljše iti k zdravniku, da se ugotovi kaj je vzrok in kako pomagati…
Mene ni, 24.09.2025 ob 16:33
To je tako na splošno, da se ne da nič sklepati. Po kakšni jedi? Je treba bolj natančno opisati po kateri hrani in kakšne bolečine?
Mlečni izdelki, surova zelenjava in sadje, oreščki, pijača z mehurčki ipd…? Če je to bi bilo lahko preveč želodčne kisline in kura z Nolpazo to odpravi. Bi bilo pa vseeno boljše iti k zdravniku, da se ugotovi kaj je vzrok in kako pomagati…
Aja, pa to 14 dni Nolpazo zjutraj in zvečer, pol ure pred jedjo in brez vsega zgoraj naštetega. Po teh 14 dneh lahko spet vse normalno
Domaci med po zlickah na dan. Trajalo je nekaj dni. Je pa odvisno, kaksne vrste bolecino imas. Je sluznica odrgnjena, kaksna ranica, imas prevec kisline in refluks ali kaj tretjega. Med sem jedla, ko sem imela bolecine kmalu po jedi, kot bi bila kaksna razjeda ali ranica v zelodcu. Tako me je bolelo, da jesti nisem mogla, ampak cisto prazen zelodec je pa tudi bolel. Sla sem k zdravniku, ampak sem imela obcutek, da ga ali ne zanima, ali ni imel pojma, ker je filozofiral o legi zelodca. Med sem jedla po zlickah veckrat na dan okoli enega tedna, da me je cisto nehalo boleti. Od takrat je okoli 6 let in me ne boli vec.
Pri prevec kisline pa mi je pomagal razredcen jabolcni kis in maslo. To sem nasla na internetu in se mi je zdelo, milo receno, zelo cudno, ampak sem vseeno poskusila. Veckrat na dan sem spila kozarec mocno razredcenega jabolcnega kisa in pri vsakem obroku pojedla kos kruha namazanega z maslom. Stroka mi je rekla, da je to larifari, naj ne bom neumna. Ampak mi je pomagalo. Stroka mi se vedno ne verjame.
Dieta za vneto želodčno sluznico: samo kuhana (ne surova) zelenjava, riž, čimmanj mastna hrana, nič cvrtja, mehurčkov, alkohola, sladkorja. Mlečni izdelki nekaterim odgovarjajo, drugim ne, Izogibaj se paradižniku in citrusom, rdečemu mesu in procesiranim mesnim izdelkom. Jej kuhano sadje (kompot), manj mastno meso (perutnino, ribe), najbolje huhano, bolje kot da spečeš je, da skuhaš na sopari, pa potem dodaš žlico olivnega olja.
Ni dieta, je samo poslušanje lastnega telesa. Najprej 3 dnevni post samo z vodo. Da se stanje umiri. Nato začneš s kompotom samo voda in npr hurška. Čisto na rahlo. Če želodec ne boli, je to ok. To je prvi dan. Drugi dan zraven poješ kos kruha. Če je ok, nadaljuješ tretji dan z novim dodajanjem nove vrste hrane. Kavo, čaje, in vse kar ni voda in nesladkan kompot daj na stran za vsaj teden dni.
Prvi teden ne ješ nič mastnega in nič svežega, nič jajc in jajčnih izdelkov, nič mlečnega in nič pečenega. Samo kuhano sadje in zelenjavo, kasneje lahko kokošjo juho, prej ji odstrani maščobo.
Ne gre za dieto, gre za način prehranjevanja ko poslušaš lastno telo.
Na spletu poglej za priporočila hrane za ljudi brez žolčnika.
Forum je zaprt za komentiranje.