Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika DIETA JUDY MAZEL

DIETA JUDY MAZEL

Pozdravljeni !

Zelo me zanima,.če ima kdo kakšnekoli izkušnje s to dieto od gos. Judy Mazel, trenutno berem njeno knjigo in se mi zdi kar v redu samo da sem jaz velik skleptik in sem iemla že kar dosti diet, tako da ne verjamem več vsemu.

Res bi prosila za vaša mnenja !

To je dieta , ki je sestavljena predvsem iz sadja in ločevanjem živili kot so ogljikovi hodrati in proteini – tako za informacijo.

HVALA !

za omenjeno dieto se nisem slisala. je pa malo podobna nacinu prehranjevanja po h.diamondu- locevanje skrobnih zivil od ziv.beljakovin. to pravzaprav ni dieta,ampak nacin zivljenja. /on to imenuje telesna higiena…/ lp petra

ah daj no.
kaj misliš, zakaj je na svetu toliko diet? pa toliko priročnikov o njih? pa zakaj vsak avtor trdi, da je ravno njegova uspešna in najboljša in oh in sploh?
ZATO KER NOBENA NE DELUJE!

najbolj pametna dieta je: jej vsake stvari malo in dosti migaj! to je moje skromno mnenje.

srečno!

da ne bo pomote-to ni dieta. omenila sem to,ker je pac malo podoben nacin prehranjevanja kot pri zgoraj omenjeni dieti. sestavili so jo predvsem v namene zdravega prehranjevanja /dolocena hrana rabi v zelodcu za prebavo kislino,dolocena bazo- ce jemo obe skupaj,se mnogo dalj casa prebavljata in zadrzujeta slabo prebavljeni v crevesju- posledica tega je,da telo vsrkava strupe ,kar slabo vplivajo na zdravje in tudi pocujte. je pa se ena posladica-pri dolgem prebavljanju se dolocene stvari odlagajo v obliki odvecne mascobe.- samo tukaj je prisotno tudi “hujsanje”!!/
kar se pa shujsevalnih kur tice,se pa popolnoma strinjam. nobena ni tako dobra,da bi “zdrzala” !! sama s tezo nimam nobenih tezav /za enkrat !? /,poznam pa mnogo ljudi,ki so se po raznoraznih dietah zopet zredili ! lp petra

zdaj pa tako.. ze v 7. razredu OŠ se učimo da se v ustih začnejo prebavljat ogljikovi hidrati, recimo v tankem črevesu pa maščobe- kapiras? saj se ne prebavi vse naenkrat v zelodcu. zato je pa nekje kislo okolje, nekje pa bazicno. nase telo je torej narejeno za ogljikove hidrate+beljakovine+nekaj mascob–>vse naenkrat!
da se ne zredis, ni vazno kaj das skupaj, samo da pojes prevec in prevec nezdravega.
saj vem da se je lazje drzat dolocene diete, kot pa ‘pravilno’ prehranjevat. se sama ne vem zakaj. ampak kakorkoli, kombiniranje zivil je zame bedarija.

za to prehranjevanje t.j. locevanje zivil sem ze dosti slisala. poznam nekaj ljudi,ki se tako prehranjujejo ze par let. kot receno-predvsem zaradi zdravja. moji sodelavki je npr. padel holesterol skoraj na normalo.. je pa tudi shujsala. kaj vec vam bo mogoce napisala sama. pozdrav vera

Žal to ne bo popolnoma držalo, živila iz različnih skupin rabijo različna okolja, kislo, bazično, zato mešanje upočasni prebavo, hrana se dlje časa zadržuje v želodcu in črevesju, kjer začne gniti še preden ga telo uspšno izloči. Zaradi takega načina prehranjevanja v telo vnašamo strupe, ki so posledica gnitja slabo ali delno prebavljene hrane v želodcu.

Lala

to pa naj bi bilo bistvo pravilne kombinacije hrane !! res pa je,da se prebava prične ze v ustih in konca v tankem crevesu! mogoce se bo oglasila se verina kolegica !? lp petra

eh eh eh, ce gledamo biologijo. tam se učimo.. evolucija.. bakterije, blabla,…, človek. če me razumete. razvoj je šel NAPREJ. naše telo ze ve, zakaj ima tako prebavo? ali judy mogoče ve bolje? če je hrana prava in jo je ravno prav, če je gibanja dovolj- takrat vse poteka lepo in dovolj hitro in tudi teze ni prevec. in PIKA.

😉

tukaj sploh ni govora o judy…ampak o diamondu. in se enkrat-ne govorimo o dieti oz.shujsevalni kuri,ampak o nacinu prehranjevanja. pri prebavi pa je za dolocena zivila potrebna baza,za dolocena pa kislina. tukaj sploh ni treba filozofirati. to je enostavno dejstvo. lp petra

Iz svojih izkušenj lahko povem, da se mi je z metodo pravilne izbire živil zdravje vrnilo, hkrati pa sem tudi shujšala. Imela vem težave z želodcem, prebavo itd. sedaj pa teh ni več. Sredi marca sem pričela z Montignacovo metodo prehranjevanja, ki sploh ne omejuje količino živil, amka temelji na njihovi pravilni izbiri. Pričela sem s prvo stopnjo in že po 14 dneh sem opazila spremembe tako na kilaži kot na dobrem počutju. Po dobrih dveh mesecih sem prešla na drugo stopnjo, ko se pridobljena oz. izgubljena teža vzdržuje in zadeva funkcionira. V dveh mesecih sem shujšala 8 kg s tem, da nisem bila nikoli lačna, najbolj pa sem zadovoljna, ker praktično nimam več zdravstvenih težav. Res pa je, da sem popolnoma spremenila tudi miselnost oz. sem na hrano pričela gledati z drugačnimi očmi. Skratka kombinacija živil deluje

Pozdrav Ula

Kaj lahko razložiš to dieto? Ali je mogoče tudi za zniževanje holesterola?
Najlepša hvala za odgovor.

Obstaja Montignacova knjiga” Jem, torej hujšam” (mislim da je pravilen naslov), povzetek pa sem zasledila v reviji ONA 10.6.
Pozdrav Brina

Maja, glede kombiniranja se strinjam s tabo – nekdo je enkrat na forumu Trening in oblikovanje napisal, da morajo biti na istem krožniku ob istem času vsi viri (B, OH in M) In še res je.

To da hrana gnije, … če imaš dnevno 5 obrokov, katerih kalorična vrednost je okoli 300 kcal, ni variante, da imaš kakršnekoli probleme s prebavo – govorim iz izkušenj, tako namreč jem že precej časa in se počutim super.

Diete… že beseda je zgrešena, če gledamo iz vidika hujšanja in nato ohranjanja telesne teže, potem se je potrebno lotiti dolgoročne spremembe prehranjevanja – to ni časovno omejen zmazek, nakracan na A4 list ali snet iz neta, temveč poznavanje živil, kaj vsebujejo, koliko kalorij ima kakšna hrana, katere maščobe so vredu, katere slabe, kako je s sladkorjem,… skratka potrebno se je malo ozavestiti o tem, kaj sploh dajemo v usta in kako to vpliva na naše izgubljanje telesne maščobe – poudarjam MAŠČOBE, ne pa zgolj kilogramov, ki se kažejo v obliki manjše številke na tehtnici.

Čudežnih diet in “revolucionarnih” izdelkov, ki bi naj pomagali pri hujšanju NI – kolikor prej boste to spoznali, tem manj bo razočaranj nekaj dni ali tednov po končani 14 dnevni instant dieti.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close