Najdi forum

DIETA ATKINS

Je kaksen ekspert Atkinsove diete tukaj? Se lahko med to dieto pije coca colo light ali ne?

Pa kofein je dovoljen?

Seveda, pa alkohol in cigareti!! Vse je dovoljeno!
Prepovedano je pa uživanje sadja in zelenjave, tudi športati je nepriporočljivo. Kava full pomaga pri hujšanju.

K

Alkohol ni dovoljen – samo tak, ki ima malo OH, npr. vodka. Zelenjavo lahko ješ, vendar spet takšno, ki ima malo OH, npr. zelena solata, stebla zelene, kumarice, … Tudi športati ni prepovedano, ampak celo priporočeno.
Informacije o Atkinsovi dieti najdete na strani http://www.atkinscenter.com

Bravo, jaz sem tudi hotela komentirati, vendar mi tako dobro, kot je tebi ne bi nikoli uspelo. Bravissimo!!!

Lep pozdrav!

Preberi si še enkrat (ali še boljše dvakrat) Kikov komentar, da ga boš razumela. Mišljen je bil cinično.
Pa brez zamere!

glede kole ni problem.
Za moje pojme če hujšaš (ne glede na dieto) je zadnja stvar alko.
7kalorij na gram, pa še negativen vpliv na hormone, ki vplivajo na hujšanje.

Caffein pomaga pri hujšanju, vendar je na dieti, ki teži k malo ogljikovih hidratov in k stanju ketoze dvomljiv. (vsaj določeno obdobje dokler ne preideš v ketozo)
Pomaga namreč sproščati maščobne kisline iz maščobnih celic ter povečuje njihovo porabo, vendar ravno zaradi tega varčuje z glikogenom (zaloge oh) in tako podaljšuje prehod v stanje ketoze.

Sicer ne vem kako je pri Atkinsu. Ali moraš imeti kakšen hidratni dan n avsake toliko?

http://www.maxximum-portal.com

Hidratnega dne ni.
Po obdobju indukcije (ko si v stanju ketoze) postopoma povečuješ količino OH do take meje, da še vedno hujšaš oz. je hitrost hujšanja taka kot jo želiš.

Ste kaj pomislila na uboge ledvice? Pozanimajte se malo kako vpliva ketoza na ledvice, kaj se zgodi, ko se acetona, ki ga je preveč ,ne da več odvajti preko pljuč?

Mislim, da si malo zamešala pojme – ketoza (ketosis) in ketoacidoza (ketoacidosis).

Skopirano iz Atkinsove strani:
Ketoacidosis: A state in which there is an abnormal accumulation of ketones, which changes the body’s PH to acidic. This usually occurs in diabetics whose blood sugar is out of control, alcoholics and people in a state of starvation. Ketoacidosis is not to be confused with ketosis (see Ketosis), which is a perfectly normal function of burning fat for energy.
Ketosis: Short for benign dietary ketosis, or BDK, this is a biological process that results when sufficient glucose as a source of energy is not available from dietary carbohydrate and the body switches to primarily using fat. Fatty acids are released into the bloodstream, then converted to ketones, which are used by muscles, the brain and other organs. Excess ketones are excreted in urine.

Ketoza ni nevarna. Da pa čimbolj razredčiš ketone v urinu, pa je priporočljivo čimveč piti.

LP, Manka

Med dieto Atkins je treba popiti vsaj 3 litre vode na dan. Se jo lahko pije tudi med obroki ali takrat ni priporocljivo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close