Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika diabetični piškoti

diabetični piškoti

Spoštovani “slaščičarji” na forumu Prehrana!

Moja prijateljica je precej težka sladkorna bolnica. Ima rojstni dan in ker je bila včasih velika sladkosnednica, sedaj je pa pridno na strogi dieti bi jo rada presenetila s kakšnimi dobrimi diabetičnimi DOMAČIMI piškoti. Kupljeni ji niso všeč, jih sploh ne uživa. Vem pa, da bi se domačih razveselila. Lepo prosim za kakšen primeren recept. Za uslugo vam pa posredujem tale recept, ki je kar dober:

OREHOVI ROGLJIČKI

Iz 28 dag moke, 14 dag margarine, 10 dag sladkorja, dveh rumenjakov, 18 dag zmletih orehov, vrečke vanilina in nekaj žlic smetane umesimo gladko testo, ki mora biti toliko voljno, da brez težav oblikujemo majhne rogljičke (če ni, dodamo še malo smetane). Pečemo jih četrt ure pri 180 stopinjah in še tople povaljamo v sladkornem prahu.

Hvala in lep pozdrav!

Moj oči je tud sladkorni bolnik. Jaz mu za RD spečem skutno pito. Podlago narediš iz kupljenih polnozrnatih, ovsenih ali diabetičnih piškotov in nekaj stopljenega masla, toliko da omočiš piškotne drobtine in jih lahko čisto na tanko pritisneš ob model na dno. Daš v hladilnik za pol ure. Zmešaš lahko skuto, navadni jogurt z manj maščob in umetno sladilo (ali pa sladko sadje npr. banane) ter dodaš želatino po navodilu na vrečki. Vliješ v model in daš v hladilnik, da se strdi. Po vrhu obložiš s poljubnim sadjem, najbolje ananas ali kivi, sveže ne iz kompota. Preliješ z žele prelivom, ki ga dobiš v vrečki kot vanilin sladkor ali pecilni. Moj očka je presrečen. Saj je greh, a prilagojen kolikor se da in narejen z ljubeznijo:))
Pa lepo zabavo želim!

Zakaj pa ne narediš kakršnih koli piškotkov po želji, z razliko, da namesto sladkorja daš diabetično sladilo (fruktoza)?

Mitka, če želiš še kakšen recept, si oglej post Piškotki za Stašo.

LP

Staša, srčna hvala za opozorilo! Super recepti! Nekaj novega! Bom poskusila narediti tudi navadne kekse iz polnozrnate moke in z diabetičnim sladilom. Do sedaj pač še nisem pekla za diabetika in sem mislila, da morajo biti zanje prav po posebnih receptih narejeni. Hvala! Lep večer

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close