Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Dezodoranti

Dezodoranti

Ne dolgo nazaj je bil članek o antiperspirantih, ki povzročajo raka na dojki.
Bila sem pozorna na sestavine dezodorantov in v veliki večini jih vsebuje nevarni aluminium chlorohydrat.
Zanima me konkretno kateri dezodoranti ne vsebujejo te sestavine.

Lep dan, Citro

Tisto o škodljivosti ne drži in lahko vse deo. uporabljaš dalje. Popolnoma nič škodljivega ni v njih, šlo je za lari-fari – potrjeno s strani zdr.

ja tisto sploh ni res!!!!

Tole pa ne bo držalo.
Študuje dokazujejo- ne pri nas, da aluminium chlorohydrat , še posebno pri ženskah , ki se brijejo pod pazduho. to pospešuje prehajanje direktno v tkiva, povzroča raka na dojkah.
Seveda je zraven prisotnih še več dejavnikov, kot neizkoriščenost infertilnega obdobja ženske, dojenje pripomore pomemben faktor, pa še kar nekaj dejavnikov je, ki pripomorejo k raku na dojki.

lp iza

Nekaj je na tem, to so že pred nekaj leti!!! objavile zdravniške in farmacevtske revije po svetu. Vendar pa ni nobene prave znanstvene študije baje, ki bi to potrdila oziroma ovrgla.
Zdravniki pa nikoli ne trdijo česa, kar ni znanstveno dokazano in prav je tako.
Vsekakor pa zadeva ne drži v tem smislu, kot je napisana v tem smešnem pismu, ki kroži po mailu.
lp

Da škodijo tako ali drugače, bo že držalo – meni se je že nekajkrat vnela žleza, enkrat sem morala celo na operacijo, dvakrat pa so pomagali močni antibiotiki, zdaj pa – trkam v les – je zaenkrat vredu, ker uporabljam deo brez alkohola in parfuma, Nivea Sensitive.
Kolikor sem sama na tekočem, naj ne bi toliko škodili navadni deodoransi, kot predvsem antiperspiransi, ki preprečujejo znojenje – to je pa že zdravorazumskemu premisleku jasno, da je škodljivo! Znoj pač mora ven in kar lahko naredimo je le to, da ublažimo vonj, ne pa da preprečujemo znojenje! (četudi samo pod pazduhami)
Lp

zdravo

sama sem iskala deodorant brez aluminum chlorohydrate kako uro v mullerju… in sm ga najdla – NIVEA FRESH (sprey), zlo fajn. kolikor sem pa videla je tudi Mercatorjev brez.
mislm da bi vsaka ženska morala tole vzet DEAD SERIOUS o deodorantih,ki majo to sestavino in povzročajo raka.

lp

poišči dezodorant brez antiprespirantov, ker ti škodujejo koži in povzročajo raka na dojkah.
so pa ostali tudi škodljivi vendar manj.

Vsi (vec ali manj, no) spreji nimajo te skodljive sestavine. Jaz sem nasla deozodorant roll-on, ki ne preprecuje potenja, ampak preprecuje nastanek neprijetnega vonja – deluje 24 ur.. resno!
Imenuje se Naturally Fresh Deodorant Crystal. Kupila sem ga v Müllerju, stane cca 1000 sit. Res je, da je malce drazji, ampak zdrzi pa dolgo.
Aja.. lepo pise: NO Aluminium Chlorohydrate!

Balea iz DM te sestavine nima. Sem ga kupila takoj po tistem famoznem mailu. Ampak antiperspiranta pa nisem vrgla stran in ga zdaj zopet uporabljam, ker z navadnim deodorantom nisem preveč zadovoljna. Saj preprečuje neprijeten vonj, ampak si vlažen pod pazduho… Pa flekci na majici:(((

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close