dermatitis in kreme za obraz
Hallo!
Pred nekaj leti sem imela večkrat peroralni dermatitis (vnetje kože okoli ust). Pred tem nisem imela posebnih težav s kožo, tudi z mozolji ne. Po teh vnetjih (pojavijo se z izrazito rdečimi in zatečenimi vodenimi pikami) ne morem več uporabljati nobene kreme za obraz niti nobenih agresivnih čistilnih sredstev za kožo. Tako, da se umivam le z blagim washgel-om in se ščistim z olivnim oljem, nato pa še nanesem navadno hladilno mazilo iz lekarne. Zanima me, če ima kdo podobne težave? Tudi Vichy mi ne odgovarja, niti Eucerin, skratka, skoraj nič? Stara sem 30, zato me tudi že skrbijo gube! Kaj pa kozmetika Dermatologica?
Lp, hvala!
živjo,
moram povedati, da sem imela enake težave, s katerimi sem se ubadala par let.
Uporabljala sem vse živo pa ni bilo nič boljše.Potem sem od splošne zdravnice dobila recept za mazilo ki pa je pomagal ampak samo dokler sem se mazala potem pa spet vse po starem enkrat boljše drugič slabše, tudi s hrano sem probala razne diete itd., nato pa sem se odločila da grem še k dermatologu in ta me je potem rešila traum, ker je bilo res hudo in vse to z antibiotiki, tako da imam sedaj mir že več kot pol leta, glede na to, da mi je dermatologinja rekla, da se dermatitis rad ponavlja…tako, da tebi priporočam obvezen pregled pri dermatologu samo antibiotiki ti lahko pomagajo nobena kozmetika.
lep pozdrav, Katja
živjo,katja!
tudi jaz sem bila že pri mnogih dermatologih, najboljšo dermatologinjo pa sem našla v rogaški slatini. res je ful dobra!
vem, da se ta problem ne da rešiti drugače kot z antibiotiki in ustreznimi mazili (krema za obraz je z metronidazolom-antibiotikom). saj sem se sedaj rešila te traume, sam od takrat dalje ne morem več najt nobene kreme za vsakdanjo nego, ker mi nobena ne ustreza. ko začnem kakšno uporabljat, se mi po nekaj dneh pojavijo tu in tam kakšne drobne rdeče pikce, pol pa raje neham, ker me je strah, da ne bo spet kaj izbruhnlo! tud jaz zdej že dolg nisem mela tisto grozno stanje, ko je res hudo in si ves v pikah. morem potrkat!!!!!
kaj pa ti zdej uporablajš? a lahko uporabljaš vse kreme kot si jih pred tem vnetjem uporabljala, al je postala tvoja koža bolj občutljiva kot prej? ker jaz prej sploh nisem imela tak občutjive kože, preden nisem fasala ta vnetja!
vem, pa tud, da se ta vnetja rada ponavljajo in da še sami dermatologi ne vejo prav vzroka vnetja! na to lahk vpliva velik stvari, skratka, postala sem že kar pol zdravnika kar se tega tiče, tako da vem kar velik o tem! no saj nasplošno me medicina zelo zanima. res mi je včasih žal, da nisem študirala kej v tej smeri…
no dovolj….če te pa še kdaj kej zamika o tem debatirat, pa se kej oglas.
lep dan in čim manj vnetij!
hvala za odgovor!
živjo še enkrat,
moram povedati, da nikoli nisem imela problemov s kožo stara sem 27 let, potem pa kar naenkrat ta zoprni trdovratni dermatitis, s katerim sem se borila 3 leta, sedaj na srečo je moja koža spet lepa in upam da bo tako tudi ostalo, kar se tiče pa kozmetike pa moja koža ni izbirčna, karkoli uporabljam ji bolj ali manj ustreza kar dokazuje da moja bolezen ni bila povezana z napačno uporabo kozmetike
lp Katja
;Mene zanima če poznaš švicarsko kozmetiko Just – jaz sem njena zastopnica in sem videla že precej dobrih rezultatov z njihovimi zaščitnimi kremami za obraz, i so prav namenjen problemom s kožo (ognjičeva, aktivna krema na bazi soli mrtbega morja, tee tree krema in se pobej dober tonik _ pomaga že umivanje z vodo v kateri raztopimo malcek soli mrtvega morja,
ce zelis pisi na mail)
Forum je zaprt za komentiranje.