depresija
kaj vaši možje menijo o depresijah?
meni je moj ravno včeraj rekel, da so depresivni tisti ljudje, ki imajo preveč časa in potem študirajo na bedarije in razglabljajo o nekih brezzveznih temah. da bi bilo bolje, da bi tisti čas TV gledali ali pa kako knjigo v roke vzeli.
čisti materialist, vam pravim!
No jest nisem mož, bom pa vseeno pokomentirala.
Mislim, da imaš pametnega moža, kar drži se ga.
Depresija je res bolezen, je pa tudi veliko zdolgočasenih ljudi, ki težijo drugim, ker nimajo kaj početi.
Če si polno zaposlen in za tv skoraj ni časa, ker je toliko zanimivih tem, ki jih moraš prečitati , ogromno stvari, ki jih počneš, nenazadnje sajenje ržic okol hiše, potem za dolgočasje ni prostora.
lp iza
Po moje je pika hotla rečt, da je depresija zgolj posledica biokemičnega procesa v možganih brez zunanjih dejavnikov, kar pa je daleč od resnice. NIČ se v možganih ne zgodi brez zunanjih dejavnikov, pač pa možgani le procesirajo zunanje informacije in temu pravimo biokemični proces. Slike tudi ne vidimo brez oči in zvoka ne slišimo brez ušes, kar pa so le sprejemniki zunanjega dogajanja. Tudi depresija se zgodi na podoben način in sicer s pritiskom na določen aspekt naše psihe, v tem primeru negativnega.
Po logiki nekaterih so potem vse psihoze, kar depresija je, kar tako, ker je ljudem dolgčas in ne vedo kaj bi sami s seboj???? Depresij je več vrst, osnovna delitev naj bi bila (vsaj pred časom je to veljalo), glede na vzrok depresija povzročena z zunanjimi dejavniki-vpliv iz okolja ter notranjimi hormonsko biokemičnimi procesi…(o tem je govorila pika). Gre za zapletene mehanizme o katerih jaz ne vem kaj dosti, morda bi se na forumu o psihiatriji našlo več podatkov. Toda Petra, če se ti zdi, da imaš tovrstne težave bi bilo pametno ukrepati v tej smeri, saj veš, da ljudje radi poenostavljamo ali zapostavljamo nekatere težave ker je tako pač lažje živeti. Moja prijateljica s katero se zdaj bolj redko srečujem se zaradi občasnih depresij zdravi in kljub prizadevanjem vseh, ki jo imajo radi ji nič ne pomaga. Tudi zredila se je že precej in boleče je gledati…se pogovarjati in razglabljati, pa svetovati…
Tvoj mož je zelo “pameten” in v teh njegovih besedah lahko spoznaš koliko ima razumevanja do bolnih. Če boš slučajno kdaj zbolela za depresijo boš naletela na veliko razumevanja svojega moža. Ja človek pač ne sme dosti razmišljati, da ne bi spoznal mogoče bolne resnice, da živi z napačnim partnerjem. Cel dan garat zvečer pa pred televizor pa čim manj se pogovarjat, da nebi slučajno moral pri tem razmišljat. Veliko ljudi je to počelo, da se nebi soočilo s samim seboj. Potem pa enkrat poči – in depresija in razne psihoze so tu!
Depresija je resna stvar, ljudje se ne bi smeli norčevati iz tega. Češ, kako šibki so ljudje z depresijo!
Zadeva se lahko pojavi popolnoma nepričakovano, lahko se temu dolgo upiraš, nato nekaj časa sledi začetek depresije in človek se prepozno zave, da jo ima. Potem pa po možnosti odlaša z obiskom psihiatra…
Daljše je obdobje depresije, dlje in težje se zadeva zdravi.
NAjhuje je, da ti depresija dobesedno pobere moči za stvari, ki so človeku pred depresijo pomenile VSE!!
Ukvarjanje s hobiji oslabi, ni nobene volje, cilja, za vse je osebi vseeno…
Napreduje do te mere, da se človeku ne ljubi niti tuširati, niti zjutraj vstati iz postelje- iz postelje se sploh NE MORE vstati!!
Lahko se zniža samopodoba, lahko se pojavijo misli na samomor…
Oseba ne more spati ali pa samo spi…
Kdo želi še kaj?
LP
Pacientka med zdravljenjem depresije
Forum je zaprt za komentiranje.