Depresija žensk v srednjih letih
Na površju socialnih razmerij izgleda še kar vedro v službenem kolektivu. Ko gremo skupaj na kavo ali na en pir v bife čez cesto, se ne manjka šal, traparij in veseljaštva. Dokler kakšna od sodelavk ne spije kako odveč “borovničko”,te zvleče v zaupni kotiček in razgrne ves opus svoje jeremijade. Zdaj sem že navajen, ampak prvič sem bil prav presenečen, kako lahko ženska, ki se je še trenutek nazaj glasno režala na prifuknjene poskuse duhovičenja, ki je na šihtu skoraj ali že kar jebozovna s tistimi pogledi, nasmehi, kretnjami, ki niso ravno naravne, potem, po šihtu in par pijačah, na južnem kotu šanka za osamljeno mizo s tabo vsa nekaj nesrečna, nerazumljena, šibka pod bremeni ostarelih staršev, nezakonskega otroka, vsega boga mogočega in po svojem histeričnem mnenju debela, debela, debela…In kaj naj zdaj jaz, na pol nalit lipe s kozarcem rdečega v eni roki in kot da jo nekaj brezveze bolj šlatam kot trapljam z drugo ter blebetam neke fraze v tolažbo? Ne poslušam najbolj, kaj pleteniči, tako kot ona presliši moje besede vljudne spodbude, stiskava se tam v kotu in nama je lepo v občutku telesne bližine in okajene topline. Ampak ona je še kar v fazi “debele.” Malo jo pohvalim, to rada sliši, ampak preveč ji spet ne piham na dušo. Naj se še malo muči. Saj nekako uživa v tem. Spomnim se je, ko je pred kakimi osmimi leti prišla v firmo. Luštna, crna, cel svet njen, predrzna, poročeni loleki vsi vijoličasti od želje in mokri okrog ust ter še kje, meni je šla pa takrat nekam naživce. Mogoče mi je manjkalo, da je bila še brez nezakonskega otroka, da še ni bila na robu obupa, rahlo nagnjena pijači in debela, debela, debela… Pa ni v resnici debela. To je samo njena fiksna ideja, ker je rahlo izgubila postavo amaterske balerine. Tistih deset ali koliko že kil več od vrhuncev piruete ji prav lepo polni bluzo. Dobra pička je, jebiga. Pa tudi dolgočasna s svojim pijanim sranjem. Ni edina taka…
Lenča je popolno nasprotje teh naših diskretnih otožnic. Stalno ustvarja nek vihar okoli sebe. Ko te pogleda, te poje. Ne pogovarja se s tabo – mitraljira te z besedami! Z gostimi besedami, da med njimi ni niti najmanjše vrzeli, da bi prišel do svoje. Ni druge, kot da se prepustiš njenemu gobezdanju. Pa še zanimiva je, ko govori. Tudi ko govori o ničemer, je strastna, kot bi razpravljala o usodnih zgodovinskih dogodkih. Vsakih toliko te zagrabi za laket in strese z močjo, ki jo ne bi pripisal njeni drobni postavi. Ko prideva do debate o njenih sodelavkah v oddelku se kar malo skremži. “Te so z dušo že vse pod zemljo,” reče. “Samo telesa jim še blodijo po površju.” “Vse bi rade neke fante, zakaj ne rečejo – dedce? Saj niso več punce… Pa starši, pa mulci, pa vse nekaj zlizane s poročenimi šefi, ki jih ne prebavljajo, pa vseeno prenašajo…Potem me pa še zvlečejo na drink, samo zato, da mi lahko jamrajo. Pa tipov si ne najdejo… Saj si jih ne upajo vzet. Bolj ko je kateri kakšen všeč, več napak si izmišluje na njem, samo da si opravičuje, ker ne upa pred njega…” Za sosednjo mizo Miki joče v telefon. Kliče jo mama. Kolikor razberem, jo nekaj kurca, da ne skrbi pravilno za svojega sina, ki je na obisku pri babici…
Res ne bi vedel.
Marsikaj bo drugače…. kaj boš imela od tega? Je to grožnja njim ki se sestajajo med delovnim časom, imajo seanse?
Komu mar?[/quote]
Red v javnem sektorju, stvari na svojih mestih….marsikdo bi imel korist od tega.[/quote]
Zakaj se pa ne javiš, da bi tam naredila red? Ni človeka, ki bi to zmogel sfurati, boš zmogla ti?
Res ne bi vedel.
Marsikaj bo drugače…. kaj boš imela od tega? Je to grožnja njim ki se sestajajo med delovnim časom, imajo seanse?
Komu mar?[/quote]
Red v javnem sektorju, stvari na svojih mestih….marsikdo bi imel korist od tega.[/quote]
Kaj pomeni “red v js”?
Osnovna težava je v tem, da je sistem tako vzpostavljen da ne dopušča reda niti kreativnosti. Očitno ima tako nekdo največjo korist.
Sploh pa se mi zdi, da ni to tema začetnega prispevka…. 😉
Zakaj se pa ne javiš, da bi tam naredila red? Ni človeka, ki bi to zmogel sfurati, boš zmogla ti?[/quote]
Naj začnem kar v zdravstvenem sektorju, a ne:). Se ne bojiš, da me kdo ubije?:)[/quote]
Ne, zakaj bi se bala? Ena smrtna žrtev, da bo zdravstveni sistem zdrav, ni veliko. Če pa tu le leporečiš, pa nisi nič boljša od običajnega javnosektoraša.
Wrong:). Zeh sam po sebi ne pove kaj dosti. Ravno zaradi tega sem pred časom pojasnila, v katerih primerih se poslužujem te besede, da mi ni potrebno vedno pisati v detajle:).[/quote]
Torej res ne znaš nič? :)))[/quote]Po nekaterih podatkih se zehanje pojavi kot posledica pomanjkanja kisika.
Mogoče se nam Fiši že duši mi se pa hecamo tu?
Nekdo jo bo moral it oživljat, če bo šlo tako naprej….. 😉
Forum je zaprt za komentiranje.