depilacija
V salonih uporabljamo smole in voske za depilacijo rok, nog in bikinija. Marsikatera ne zdrži bolečin pri bikiniju zato tam uporabljamo tudi depilacijsko kremo.
V povprečju ( od prve do druge depilacije) je potreben razmak treh do štirih tednov. Če so dlake prekratke, jih ne moremo izpulit, če pa so predolge, pa jih lahko zlomimo. Najbolje je, da so dolge približno 3 do 5 mm za optimalen rezultat.
Ker je dlaka povezana z živcem, vsako puljenje boli.
zivjo!
ja tudi jaz imam problem s tem da mi je nerodno,ampak sem se odlocila da je
skrajni cas da grem,saj sem si sama naredila vec skode kot koristi!bikini
sem namrec dostikrat depilirala z hladnim voskom-veet trakci,pa se mi je
veliko dlak vrastlo in imam tudi temne “flekce”!prosim povejte mi ce obstaja
kaj,kaksna krema ali karkoli kar bi pozdravilo te “flekce”-sami kar ne
zginejo!
hvala
Živio.
Tudi jaz sem že bila na depilaciji v salonu ( že kar nekajkrat),pa vendar imam občutek, da spet vse dlake zrastejo nazaj. Ali sploh obstaja varianta znebiti se vseh dlah za zmeraj ali pa vsaj za nekaj mesecev? Moje noge so namreč take kot od srne – pa ne tako tanke, ampak tako kosmate. Šalo na stran. Res so moje noge kosmate čist cele, od gležnjev do bikinija, tudi na zadnji strani mojih bedrc. Bom dobila kakšen uporaben nasvet? Lep pozdrav in hvala že vnaprej.
Dlaka ima tri faze rasti. Ko prvič depiliraš noge, so gladke in nežne, potem pa počasi rastejo že nove. Do naslednje depilacije jih zraste približno polovica (28 dni) in tako naprej vsak mesec. Seveda se jih popolnoma ne da izkoreniniti, sem pa tja pa kakšna dlaka tudi preneha z rastjo. Pri vsem tem, torej pri depilaciji, pa je potrebna vztrajnost.
Trajna odstranitev je možna z laserjem. Vse o tem si lahko ogledaš na vprašanju foruma “Dlakice pod nosom”.
Forum je zaprt za komentiranje.