deodoranti brez alu…
Mene pa zanima kateri deodoranti so brez alminij….. (nekaj, kar ne vem na pamet:), ker sem na to sestavino alergična in mi povzroča grozno srbenje. Imam prav težavo najti kaj primernega. Sem pa že poizkusila s kristalom, pa mi ni najbolj všeč. Vse ostalo pa kar primem v roke je v glavnem z alu… Edino balea sensitive je brez tega.
Aja pa zanima me deodorant v sticku.
Lp; ela S
Pozdravljena,
veliko je deodorantov, ki so brez AL, samo najti jih moraš. V lekarnah lahko kupiš od dr. Hauschka deodorant, tudi svileni puder imajo, ki ga lahko uporabljaš kot deo. Jaz kupujem preko spleta Lavera deo, tudi brez Al, ker imam enake probleme kot ti. Obstaja tudi Weleda, ki je naravna in ima deodorante, pa Logona je naravna kozmetika, tudi deodoranti, pa še kaj bi še našlo.
Kar vztrajaj pri iskanju pa boš našla, v lekarnah, nekaj v Mullerju, bio trgovinah, bio-eko kozmetičnih trgovinah ipd.
Vso srečo!!!
Nada
Tudi Sebamed ima deodorante brez Al: v navadni in 24-urni različici. Vonja sta okej: eden je “nevtralen”, drugi malo po limoni, nobeden od njiju pa ni tako vsiljiv, da bi motil uporabo parfuma.
Od Dr. Hauschke sta tudi v redu, le da meni “cvetlični” naravnost zaudarja, drugi je pa okej.
Weledina sta fenomenalna: limonin je moj najljubši limonin, kar sem jih kdaj poskusila. Tudi žajbljev je nekaj posebnega, meni je strašno všeč, je pa grenkega vonja, torej najbrž ne bo všeč vsakomur. Tudi ta vonja ne “visita” na tebi predolgo, deodoranta dobro opravita svojo nalogo, nista pa “perspiranta”.
Res jih je, kot pravi Nada, že kar veliko, drži pa, da je bila izbira pred leti veliko manjša.
Vsi omenjeni deodoranti so tudi sicer boljši od standardne “štacunske” ponudbe tipa Nivea ipd.
Punci, hvala lepa za informacije. Na lekarno nisem pomislila, v DM imajo od welede v glavnem olja in kreme (za mazanje), v Mullerju nisem nič videla,… No, ja, prednost malih krajev ni v založenosti trgovin :)) Ja, je celo treba imeti določene trgovine (bio eko kozmetika – kaj je že to …ha ha ha)
Lp, Ela S
Forum je zaprt za komentiranje.