Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Denarno nadomestilo pri skrajšanem delovnem času?

Denarno nadomestilo pri skrajšanem delovnem času?

Pozdravljeni!

Mene pa zanima, ali bom upravičena do denarnega nadomestila zavoda, v kolikor bom 14 mesecev zaposlena za skrajšan del. čas (20 ur tedensko) preostalo si pa pokojninsko plačujem še za 4 ure dnevno?

Hvala!

Res noben ne ve?

;( Na zavodu nimajo časa z aodgovorm prosim, naj se kdo javi, ki ve odgovor.

Bolj natančno vprašaj.

– Si sedaj zaposlena za 40 ur tedensko in boš odslej imela 14 mesecev skrajšan delovni čas 20 ur tedensko ne po lastni krivdi?
V tem primeru teh 14 mesecev pripada nadomestilo za preostalih 20 ur tedensko, ko nisi zaposlena, torej 1/2 nadomestila.

– Si sedaj 14 mesecev zaposlena za skrajšan delovni čas 20 ur tedensko, po 14-ih mesecih pa boš ostala brez zaposlitve?
Tudi v tem primeru ti pripada 1/2 nadomestila, za kolikor si bila zaposlena.

Pokojninsko, ki ga plačuješ za preostale 4 ure dnevno, nima veze z nadomestilom na ZRSZ. V vsakem primeru boš imela nadomestilo za polovičen delovni čas.

Se opravičujem za nerodno zastavljeno vprašanje.

Tako je, trenutno sem zaposlena za skrajšan delovni čas 20 ur tedensko, po 14-ih mesecih pa bom ostala brez zaposlitve?

Po tem takem mi pripada 3 mesece 1/2 80% neto plače? Ali mi pripada za 1 mesec in pol 80% neto plače?

Pripada ti 3 mesece 80% tvoje plače (bruto – prispevki).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close