Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Denarni dolg

Denarni dolg

Pozdravljeni.

Lepo prosim za nasvet, vprašanje je sledeče:

Pred pol leta sem partnerju (sedaj že bivšemu) posodila denar in sicer v znesku 3.000 evrov. Ker je denar zelo nujno potreboval, sem sama vzela na svojem računu limit v tem znesku in mu ta denar izročila. Ko sem mu predala denar, sva podpisala dokument, kjer je razvidno, da mu posojam denar v omenjenem znesku in da mi bo sam vsak mesec vrnil 300 € (tako bi svoj dolg odplačal v roku 10 mesecev). V tem času sem dobila vrnjenih samo 400 €. Sama vsak mesec zelo skrbno varčujem, ker želim ta limit čim hitreje odplačati. Trenutno mi je uspelo odplačati polovico, limit v znesku 1500 € pa mi je banka podaljšala.

Ker sem že zelo obupana in ker imam občutek, da tega denarja ne bom nikoli več videla, me zanima, kaj se lahko v tem primeru naredi? Ali lahko zadevo predam sodišču, imam sploh kaj možnosti, da se zadeva uredi (glede na podpisan dokument)? Velikokrat osebo pokličem, pošljem sporočilo, vendar me večino časa ignorira ali pa daje prazne obljube.

Lepo prosim, če mi svetujete, kaj bi se dalo z zgoraj omenjeno zadevo urediti.

Najlepša hvala in lep pozdrav.

T

Spoštovani!

V vašem primeru svetujemo, da se obrnete na odvetnika po izbiri, ki bo v vašem imenu poslal bivšemu partnerju opomin pred tožbo v katerem bo določen rok do katerega vam mora bivši partner denar vrniti. V kolikor v tem roku ne boste dobili denarja je potrebno vložiti tožbo.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close