Najdi forum

Zdravo!

Mene pa zanima kak način plačevanja in shranjevanja denarja imate na daljših potovanjih… Uporabljate bančne kartice, potovalne čeke ali stavite na govotino v nogavicah, skritih žepih..

Če se mords poslužujete bančnih kartic – katerih? In če morda veste kakšne so kaj provizije pri dvigih? Ter ali ima že kdo izkušnje, da mu je nekje daleč od rodne grude nesramna škatla pojedla kartico in kako ste potem ukrepali?

Že vnaprej se vam najlepše zahvaljujem za odgovore.
Lepo se imejte! petra

Gotovina je seveda najbolj priročna, a tudi najbolj riskantna, potovalni čeki varni, vendar jih je predvsem v odročnih krajih težko menjati, tako da v zadnjem času uporabljam kombinacijo gotovina/bančna kartica/kreditna kartica.

V hotelih in večjih (zaupanja vrednih) trgovinah vedno plačujem s kreditno kartico.

Lokalno gotovino dvigam na (zaupanja vrednih – ponavadi v bankah) bančnih avtomatih z bančno (nikoli s kreditno) kartico. Provizija za dvig s kartico BA ni visoka (za natančne podatke se pozanimaj pri svoji banki), provizija za dvig s kreditno kartico pa je (običajno) astronomska – tudi o tem bi bilo najbolje, da se pred potovanjem pozanimaš pri svoji banki.

Nekaj gotovine imam seveda s seboj za vsak primer (vedno v moneybeltu pod majico, tako da ga nezaželene oči ne vidijo).

Daniel

Pri karticah preveri rok veljavnosti, da se ti ne bo pripetilo kot meni drugi dan dopusta. Za dol past.

Na potovanjih uporabljam bancno kartico, gotovino skrito v skritih hlacnih zepih, vcasih tudi potovalne ceke.
S seboj imam BA kartico in Visa kartico. Se nikoli mi je ni “pojedlo”. 😉

V@

Ojla,

Jst grem obicajno z gotovino na potovanje. Potovalnih cekov se nikoli nisem imel. Se jih ne da povsod menjat, pa se provizijo ti vzamejo.
Ker pa mi ponavadi gotovine zmanjka (pac si privoscim…) imam vedno tudi bancno (BA Maestro) in kreditno (Eurocard) kartico.
Se pa ze kar nekaj let na vecini avtomatov po svetu da dvigovati z navadno bancno kartico za provizijo 400 SIT – precej manj kot je provizija na Eurocardu.
Tak,o da ce bi bil dost pogumen, bi sel lahko samo s BA kartico na potovanje. Ampak ce ni avtomata v tistem kraju, al pa ce ti jo slucajno ukradejo si pa v riti. Torej imam vedno gotovino s sabo – spravljeno na parih koncih.

Lp

Andrej

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close