Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Denar -srednjesolci

Denar -srednjesolci

Koliko denarja date svojim srednjesolcem mesecno in kaj morajo s tem kupit?

Jaz razmisljam, da bi dobil 40 eur. Prevoz ima placan, en sport tudi. To bi bilo za nakup hrane, ker nima solske malice (vecinoma nese sicer nekaj od doma, a je “skoz” lacen) in drugo – kaksen kino npr. Je pa star 16. Oblacila in obutev so tudi nas strosek. Je to prevec?

Meni se zdi to čist ok, sploh če si mora še malico kupiti. Jaz imam dva srednješolca, malico imata plačano, pa jima dam vsakemu še cca 30 eur za kako kavo pa štručko, ker imata zgodaj malico in potem čakata še na avtobusni prevoz. Jaz jima dajem denar po 10 do 15 eur, ko porabita mi povesta in jim dam ponovno 10-15 eur.

Srednješolski otroci so še premajhni, da bi se razumeli v denar. Počakajte še nekaj let, da zrastejo.

Za hrano mu daj posebej.

Za priboljske take in drugacne, naj bo to kino, kak poseben zvezek ali svincnik, kava v lokalu, kaksna majca, igrica, pac karkoli ga zanima, naj ima pa posebej zepnino.

Racunaj, daje vstopnica za kino ze cez 6€, ce gre vsak petek, je samo kino 25-30€ na mesec, ena kava na teden je 10€ na mesec, majcka je 20+, igrice 40+ itd.

Nas je dobival 3 leta ss 40, no, v 1. Letniku 20. Zdaj v zadnjem smo dvignili na 70. Ker varcuje za avto.
porabil je za kino, za hrano zase.. vse ostalo kupimo posebej, oblacila itd .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close