Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Denar mi izginja

Denar mi izginja

Na žalost je pri nekaterih tako, ne gre za to, da bi se spremenili, drugačni časi, bla bla bla. Samo čakajo, da jim boš dovolj zaupal, da bo dobra priložnost in potem v napad. Jaz sem za pomoč recimo vedno dal kak euro. Vedno so radi vzeli. Potem pa enkrat hočem dat kar nekaj, kakih 5 eurov, pa reče soseda ,Kaj bo meni to’? Pa meni čudno, več sem ji dal kot ponavadi. Kasneje sem ugotovil, da mi je ravno v tistih dneh iz žepa jemala denar, kolega je pa to snemal. Seveda ji 5 eurov ni več nucalo, ko pa si je sama vzela več.

Obupana, to so klasični znaki demence. Običajno.

Lahko da ti denar izginja (vedno je ta opcija), ampak ko starejši človek začne obtoževati, da mu denar izginja so to običajno znaki demence.

Mi imamo izkušnjo, da nikoli nikomur ne zaupat informacij o čemurkoli povezano z denarjem…kakšna dediščina, nakupi,..itd…Živeli smo v večstanovanjski hiši in seveda se malo podružili s sosedi in tudi poklepetali na hodniku…so vedeli, da moj zamenjuje avto, da bo neki kupil…in kaj…je bilo vdrto v stanovanje, razmetano kot vihar…in ja, smo bili opazovani kdaj kdo kam gre in pride…in ja nekdo iz te skupine prijaznih sosedov je menil, da pa mi imamo velike količine denarja doma…se je pa zmotil in naredil sam škodo …me je bilo določen cajt kar strah vstopat domov…

Hvala bogu smo se čez cajt preselili in veste kaj…s sosedi smo samo na dober dan, malo poklepetamo zunaj, pomagam ,če le lahko – so imeli težave s požarom, poplavo sosedje in pomagaš z rekviziti …itd…in se umakneš, ne nucam pohval …Ne vsiljujemo se nikomur, ne firbcamo po stanovanjih …itd…Imamo svojo družbo in žlahto in to je to…Saj, je bil en čas en sosed kar vsiljiv in zvonil za vsak drek, pač mu je blo dolgcajt  in postaviš mejo, v ene se rine bolj , sam firbec jih je , druge pustijo pri miru…itd,i td…Stari časi, druženje kot v filmu – Sreča na vrvici – v blokovskem naselju ,po stanovanjih …kot omenja avtorica- so pa minili…

nam je bilo tud dvakrat vlomljeno …pa smo živeli v stari bajti,  več stanovanj, not v stanovanju nič posebnega luksuza, avto star., plača minimalc ….pa smo sosedom omenili tako v klepetu na hodniku, da bomo nekaj kupili..- nič dragega . no, so očitno mislili, da imamo pa bagatelo doma , da smo Rokfelerji ali kaj ……in je bil vlom in naredijo kaos , ko iščejo…pa ne najdejo , ker ni …,nihče drug iz ulice, okoliša ne bi tega naredil , kot samo sosedje …kateri imajo fantazijo, da si ti bogataš…kradejo kot srake povsod…

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 6262, 08.09.2025 ob 17:55

Obupana, to so klasični znaki demence. Običajno.

Lahko da ti denar izginja (vedno je ta opcija), ampak ko starejši človek začne obtoževati, da mu denar izginja so to običajno znaki demence.

Ma ti maš demenco. Jaz pa včasih pomislim, da taki ljudje, ki hočete nekoga prikazat kot bolnika in je za vsako stvar kriva demenca, ste vbistvu tisti, ki počnete take stvari. Češ, človek je bolan, nihče mu nič noče, da lahko mirno počnete svinjarije. Kje pa piše, da je avtorica starejša oseba? Mislim! Eni si kar nekaj domišljate. Verjetno je ravno kontra. Mlada, ki ji je mogoče umrl stari starš ali starš. Velika verjetnost stari starš, saj namreč piše o mali dediščini kar je verjetno nujni delež, oziroma nekaj razdeljenega med otroke in vnuke.

obupana673, 08.09.2025 ob 17:20

Ne vem, a vi drugače nimate obiskov nikoli? Ko pravite, da ne spuščate nikogar v stanovanje? Ko smo bili otroci smo hodili po bloku en k drugemu, starši na kavo, itd.

_________

Imam obiske. Ampak ti obiski so tam, kamor so povabljeni (ali jedilnica ali dnevna soba). Se ne sprehajajo naokoli in stikajo po sobah.

Tudi kot otrok sem zelo dobro vedela, da ne hodim naokoli po stanovanju/hiši in brskam po stvareh.

Pri tebi ni tako? Je navada, da kar uletavate en k drugemu in malo prebrskate po bajtah?

kako imate to, 08.09.2025 ob 20:11

obupana673, 08.09.2025 ob 17:20

Ne vem, a vi drugače nimate obiskov nikoli? Ko pravite, da ne spuščate nikogar v stanovanje? Ko smo bili otroci smo hodili po bloku en k drugemu, starši na kavo, itd.

_________

Imam obiske. Ampak ti obiski so tam, kamor so povabljeni (ali jedilnica ali dnevna soba). Se ne sprehajajo naokoli in stikajo po sobah.

Tudi kot otrok sem zelo dobro vedela, da ne hodim naokoli po stanovanju/hiši in brskam po stvareh.

Pri tebi ni tako? Je navada, da kar uletavate en k drugemu in malo prebrskate po bajtah?

Pa saj ljudje verjetno ne dovolijo, da se obiski kar sprehajajo po stanovanju. Kot je avtorica napisala, soseda je bila pri mami nato pa je prišla k njej v sobo. Saj ne dovoliš, ljudje so taki, da si sami dovolijo. Saj tudi vdrejo ne v stanovanje, hiše, ker bi jim dovolili. Mene enkrat recimo sploh doma ni bilo, pa je sosed prišel k staršem potem pa kar šel nekaj gledat v mojo sobo, so mi potem, ko sem prišel starši povedali. Pa so šli za njim, se ni dal odgnati in so bili skoz zraven, da so gledali, da ne bi kaj poskušal krast ali karkoli.

Stara forumašica (res ta prava), 08.09.2025 ob 16:16

Vse skupaj je čudno.

Če ste odstopili klet, ste se verjetno dogovorili, kaj se zgodi z vašimi stvarmi.

In če ste videli, da mečejo stran vaše (brez dogovora), prekličete to oddajo. Ne gledate in molčite.

Tvoje igrače in oblačila verjetno sami ne bi prodajali, bi jih zavrgli. Prav nobene posebne koristi niso imeli.

Da pa vam zdaj računa, včasih pa ni, pa tudi čisto normalno. Manj normalno je to, da je včasih vse delal zastonj. Ali pa je z delom odplačeval to, kar je od vas dobival (oblačila, igrače…)., zdaj pač ne več. Zakaj sploh bi delal zastonj?

Bolj se mi zdaj zdi, da odkar so dedovala, imaš malo preganjavice, kako  so vsi proti tebi in te hočejo izkoristiti.

Meni se pa ne zdi normalno da se pomoč sosedu računa. Tudi uradno je to kaznivo. Pa dobro, tudi pri nas je tako, da računajo sosedje vsak drek. Imam pa kolegico, ki je vedno pripravljena pomagat in nikoli noče denarja. Tako da, ne, ni normalno, da se pobira denar za pomoč. Ponavadi se tudi pomoč ne dogaja vsak dan. Mi je tudi trapasto, da si sosed, tako kot pri avtorici, omisli da si bo “izposodil” klet in niti pomisli ne, da bi plačeval najemnino. Sam pa, kot razumem, za malenkosti zahteva plačilo. Sama, tako kot je že nekdo zgoraj omenil, mislim, da gre tukaj za preračunavanje. Na začetku je bilo prilizovanje, vse brezplačno, prijazno, da so si sosedje pridobili zaupanje. Ko so videli, da jim zaupa se pa vse obrne.

Zakaj hudica bi imel clovek vec tisoc EUR doma brez trezorja? Kaj ce pride to npr. pozara? Vsako leto vam ga inflacija “poje” 2%-3%. Ce ze nocete investirati v vrednostne papirje, imejte vsaj na banki – boste vsaj dobili tistega 1%-2% in mirno spali!

“Ma ti maš demenco. Jaz pa včasih pomislim, da taki ljudje, ki hočete nekoga prikazat kot bolnika in je za vsako stvar kriva demenca, ste vbistvu tisti, ki počnete take stvari. ”
Je demenca. Že tu gor so bili primeri, ko so začeli starši obsojati otroke, da jim kradejo denar. Pa veš, da ne bi tega objavil, če bi res kradel. Tako se začne in samo slabše je in še osebnostno gre na slabše.
Seveda je pa tudi možno, da kdo res jemlje denar…. Ampak sej zato so pa kamere, a ne?

Nastavi kamero!

Anonimno 10960

09.09.2025 ob 09:08

Pa saj ljudje verjetno ne dovolijo, da se obiski kar sprehajajo po stanovanju. Kot je avtorica napisala, soseda je bila pri mami nato pa je prišla k njej v sobo. Saj ne dovoliš, ljudje so taki, da si sami dovolijo. Saj tudi vdrejo ne v stanovanje, hiše, ker bi jim dovolili. Mene enkrat recimo sploh doma ni bilo, pa je sosed prišel k staršem potem pa kar šel nekaj gledat v mojo sobo, so mi potem, ko sem prišel starši povedali. Pa so šli za njim, se ni dal odgnati in so bili skoz zraven, da so gledali, da ne bi kaj poskušal krast ali karkoli.

_________

Ah, dej no, nehaj. Če prideš k meni na obisk in te posedem za mizo, se zagotovo ne boš sprehajal/a po bajti in jaz te ne bom nič prosila. Če mi začneš blodit naokoli te lepo pospremim ven in smo zaključili. Tale vaš so sed pa se “ni dal odgnati”? Pa kakšni cagavci ste to, da se vam folk šeta po sobah, vi pa samo zraven stojite in gledate, pa pazite, da ne bo kdo kaj ukradel? To ste vsi poknjeni ali kako gre to?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close