Denar mi izginja
Naj najprej malo razložim situacijo.
Imam dve denarnici. Eno v torbici in v uporabi, v njej imam ponavadi 20, 50 največ do 200 eur. In kar sproti dvigam.
Druga denarnica, jo imam doma na posebnem mestu. In notri imam nekaj našparanega – kar dobim recimo za rojstne dneve, če sem komu posodila in mi vrne dam v to denarnico, itd. V to denarnico zadnje čase samo dam notri, ven ne jemljem, ker ne rabim.
V zadnje pol leta sem opazila, da mi denar izginja. Ko sem nazadnje dala notri večjo vsoto – približno 1500 eur, sem komaj dala notri, ker je bila denarnica polna, denarnica je sicer manjša. Zdaj pa odprem in več kot polovica manjka.
Edina oseba, ki je bila v sobi, po moji vednosti in v moji prisotnosti, nazadnje pred ene 2 mesecema, je soseda. Ni pa preveč poštena. Ve kdaj kam grem, me tudi večkrat vidi. Skrbi me, da hodi v stanovanje, ko me ni. Sicer je ves čas doma mama ampak naglušna in soseda to ve oz. vedo vsi.
Ne želim nikogar obtoževati, saj niti nimam dokazev. Ni mi pa jasno to izginjanje denarja. Vedno, že leta tako shranjujem. Pa saj pravim ni to neka ogromna vsota, največ do 3000 eur. Včasih sem imela še več, pa se mi to še ni zgodilo. Ampak od teh okoli 3000 eur, mi je ostalo mogoče 1000 eur. In to je izginilo v nekaj mesecih, ko jaz sploh rabila nisem. Ker imam v drugi denarnici tisto kar sproti porabljam. Očitno bom morala čisto vse dajati na račun. Ampak včasih kaj rabiš na hitro pa ne vzamejo kartice. No v teh parih mesecih sicer nisem rabila.
Joj no, a je tako težko najt en drug, dober prostor, kamor skriješ ta denar?! Stara smrdljiva nogavica recimo. Ali nekam, kamor lahko zakleneš se ključkom, ki ga imaš pri sebi, že v poceni trgovinah dobiš take mini sefe, za 10€. Iznajdljiva ravno nisi, ane. Ali pa postavi kamero in nastavi denar, potem pa posnetek pošlji tisti, ki krade.
Anonimno 7971, 08.09.2025 ob 15:24
Si si sama odgovorila da je to lahko tvoja mama in soseda.Ne skrbi,če do sedaj nisi bolj skrila denar,vsaj polovico denarja še imaš.
Ne bi rekla, da mi mama jemlje. Ker sem že prej leta tako shranjevala pa se to še ni zgodilo. To se je začelo dogajati od kar je bila soseda v moji sobi, takrat sicer v moji prisotnosti. Je pa zelo radovedna, vsega se dotika, gleda, vzema v roke, pametuje kako bi morala vse spremenit, prestavit pohištvo, obnašala se je kot, da je vse njeno. Od takrat je začel denar izginjati. Denarnico imam pospravljeno, ne leži kar nekje zunaj. Pospravljeno imam tako, da moram kar nekaj stvari prestaviti, da pridem do nje.
obupana673, 08.09.2025 ob 15:20
Naj najprej malo razložim situacijo.
Imam dve denarnici. Eno v torbici in v uporabi, v njej imam ponavadi 20, 50 največ do 200 eur. In kar sproti dvigam.
Druga denarnica, jo imam doma na posebnem mestu. In notri imam nekaj našparanega – kar dobim recimo za rojstne dneve, če sem komu posodila in mi vrne dam v to denarnico, itd. V to denarnico zadnje čase samo dam notri, ven ne jemljem, ker ne rabim.
V zadnje pol leta sem opazila, da mi denar izginja. Ko sem nazadnje dala notri večjo vsoto – približno 1500 eur, sem komaj dala notri, ker je bila denarnica polna, denarnica je sicer manjša. Zdaj pa odprem in več kot polovica manjka.
Edina oseba, ki je bila v sobi, po moji vednosti in v moji prisotnosti, nazadnje pred ene 2 mesecema, je soseda. Ni pa preveč poštena. Ve kdaj kam grem, me tudi večkrat vidi. Skrbi me, da hodi v stanovanje, ko me ni. Sicer je ves čas doma mama ampak naglušna in soseda to ve oz. vedo vsi.
Ne želim nikogar obtoževati, saj niti nimam dokazev. Ni mi pa jasno to izginjanje denarja. Vedno, že leta tako shranjujem. Pa saj pravim ni to neka ogromna vsota, največ do 3000 eur. Včasih sem imela še več, pa se mi to še ni zgodilo. Ampak od teh okoli 3000 eur, mi je ostalo mogoče 1000 eur. In to je izginilo v nekaj mesecih, ko jaz sploh rabila nisem. Ker imam v drugi denarnici tisto kar sproti porabljam. Očitno bom morala čisto vse dajati na račun. Ampak včasih kaj rabiš na hitro pa ne vzamejo kartice. No v teh parih mesecih sicer nisem rabila.
nabavi si malo škatlo s ključem, mini sef.
nabavi kamero in nastavi denarnico s 100 e
Anonimno188, 08.09.2025 ob 15:40
Ti pa nisi glih brihtna, a.
Brihten, ne brihten. Mislim, da še nimajo ljudje pravice krasti, ker je nekdo neumen. In hoditi po tujih stanovanjih, če niso povabljeni. Pošten človek bo, če bo našel 1500 evrov na tleh verjetno nesel na policijsko postajo ali, ne vem, v bližnjo trgovino, pošto. Nepošten bo vzel. Ne pa, da hodiš po tujih stanovanjih in kradeš. No ja, saj ni določeno, da kdo krade, ampak po moje, po napisanem sodeč, zelo verjetno.
Gre za to, da sem dobila dediščino – niti to ne veliko. Ampak nekaj je. To imam na računu. Ampak to je izvedel cel blok, ker so zvedeli za smrt bližnje osebe…
Od takrat se čudno obnašajo. Sosed je šel celo na ogled stanovanja, ki smo ga prodajali, samo da je izvedel ceno. Kupil ga seveda ni. In zdaj mislijo, češ saj ima denar. Ta isti sosed nam je večkrat kaj pomagal, celo našo klet smo mu odstopili. Pometali so stran polovico naših stvari in dali not večino svojega. Vedno vse ok, nikol za pomoč ni računal. Odkar imam dediščino nam vsako stvar računa. Imajo ogromno korist od nas že od mojega otroštva, njihovi otroci so vedno dobivali moje igrače, obleke, sladkarije… od kar sem dobila to boro dediščino so postali čudni.
Vse skupaj je čudno.
Če ste odstopili klet, ste se verjetno dogovorili, kaj se zgodi z vašimi stvarmi.
In če ste videli, da mečejo stran vaše (brez dogovora), prekličete to oddajo. Ne gledate in molčite.
Tvoje igrače in oblačila verjetno sami ne bi prodajali, bi jih zavrgli. Prav nobene posebne koristi niso imeli.
Da pa vam zdaj računa, včasih pa ni, pa tudi čisto normalno. Manj normalno je to, da je včasih vse delal zastonj. Ali pa je z delom odplačeval to, kar je od vas dobival (oblačila, igrače…)., zdaj pač ne več. Zakaj sploh bi delal zastonj?
Bolj se mi zdaj zdi, da odkar so dedovala, imaš malo preganjavice, kako so vsi proti tebi in te hočejo izkoristiti.
Pa kako naivni ste eni ljudje? Da kar spuščate sosede v vaše stanovanje, pa da jim odstopite klet, da stran mečejo VAŠE stvari?
A je to kakšno opozorilo za vse ostale, naj tega ne počnejo?
A si ti že pred nekaj časa pisala, da ti izginja denar in da ga imaš samo še okoli 400 €?
Ne spuščajte ljudi v svoja stanovanja, ne sosedov, to so praktično neznanci, saj jih ne poznate.
Še prijatelj te bo ogoljufal, kaj šele sosed.
In nimaš dokaza, da si imela notri 3000 €, sedaj pa je samo še 1000 €. Kako boš dobila denar nazaj? Ni šans.
Tako kot so napisali, kupi si sef, jih imaš tut na mimovrste, pa not zakleni.
A sobe pa tudi nisi zaklepala? 3000 € ni malo.
Stara forumašica (res ta prava), 08.09.2025 ob 16:16
Vse skupaj je čudno.
Če ste odstopili klet, ste se verjetno dogovorili, kaj se zgodi z vašimi stvarmi.
In če ste videli, da mečejo stran vaše (brez dogovora), prekličete to oddajo. Ne gledate in molčite.
Tvoje igrače in oblačila verjetno sami ne bi prodajali, bi jih zavrgli. Prav nobene posebne koristi niso imeli.
Da pa vam zdaj računa, včasih pa ni, pa tudi čisto normalno. Manj normalno je to, da je včasih vse delal zastonj. Ali pa je z delom odplačeval to, kar je od vas dobival (oblačila, igrače…)., zdaj pač ne več. Zakaj sploh bi delal zastonj?
Bolj se mi zdaj zdi, da odkar so dedovala, imaš malo preganjavice, kako so vsi proti tebi in te hočejo izkoristiti.
Ja, dogovorili smo se kaj z našimi stvarmi iz kleti. Večkrat smo povdarili – tega in tega in tega… ne mečite stran. So rekli, prav, ne bomo. Ko sem šla za tem enkrat v klet, vseh teh stvari ni bilo nikjer. Mama je tudi enkrat rekla, da ona tako ali tako ne hodi v klet. No, jaz pa včasih grem.
neznacev ne spuščam v stanovanje, četudi so sosedje, 08.09.2025 ob 16:21
In zakaj (če veš, kakšna je soseda) nisi zaklepala sobe od vsega začetka? Zakaj nisi od vsega začetka kupila sefa in dala notri denar?
Nisem vedela. To sem izvedela, kot sem tudi zgoraj napisala, v zadnje pol leta. Dejansko sem danes to opazila drugič. Prvič mi je bilo čudno, nisem pa niti pomislila, da bi kdo kradel. Danes pa sem spet opazila.
obupana673, 08.09.2025 ob 16:49
Nisem vedela. To sem izvedela, kot sem tudi zgoraj napisala, v zadnje pol leta. Dejansko sem danes to opazila drugič. Prvič mi je bilo čudno, nisem pa niti pomislila, da bi kdo kradel. Danes pa sem spet opazila.
Ti moraš biti troll ali pa res neumna.
Najprej pospravi to tvojo slavno denarnico nekam čisto drugam. V kopalnico recimo. Ali v dvojno dno kake lončnice recimo, če se že otepaš sefa (saj ti ga lahko kdorkoli odnese z denarjem vred navsezadnje).
Zna biti, da ti je denar pospravila mama, ker jo morda daje skrb ob dediščini, sploh, če je že tudi malo starostno anksiozna.
Ali pa morda tudi tebe malo načenja kaka pozabljivost?
V svoje prostore pa PREPOVEJ vstopati. Madona, no!
Sobo sem zaklepala, če sem šla kam za več ur. Samo, ko grem v trgovino pa sobe res ne zaklepam. Če sem sama zaklenem stanovanje.
Ne vem, a vi drugače nimate obiskov nikoli? Ko pravite, da ne spuščate nikogar v stanovanje? Ko smo bili otroci smo hodili po bloku en k drugemu, starši na kavo, itd.
Zdaj pa se je to vse spremenilo. Z večino kot, da smo tujci. Hladni pogledi. Sploh, če kdo kaj dobi, kupi, to se razve po celemu bloku in potem šušljanje “kako lahko, kako si lahko privošči, poglej ko gre na dopust, lej spet nekam gre, spet je nekaj kupila”.
Ja, saj zdaj bom bolj pazila. Ampak toliko časa smo bili prijatelji, se družili… kako naj bi vedela, da bojo kar naenkrat postali taki. Pa ni bilo nikoli drugače, vedno sem imela doma spravljenega nekaj denarja, pa se nikoli kaj takega ni zgodilo. Pa sem imela na obisku tudi po 5 sosedov, nikoli nič slabega.
obupana673, 08.09.2025 ob 17:20
Sobo sem zaklepala, če sem šla kam za več ur. Samo, ko grem v trgovino pa sobe res ne zaklepam. Če sem sama zaklenem stanovanje.
Ne vem, a vi drugače nimate obiskov nikoli? Ko pravite, da ne spuščate nikogar v stanovanje? Ko smo bili otroci smo hodili po bloku en k drugemu, starši na kavo, itd.
Zdaj pa se je to vse spremenilo. Z večino kot, da smo tujci. Hladni pogledi. Sploh, če kdo kaj dobi, kupi, to se razve po celemu bloku in potem šušljanje “kako lahko, kako si lahko privošči, poglej ko gre na dopust, lej spet nekam gre, spet je nekaj kupila”.
Ja, saj zdaj bom bolj pazila. Ampak toliko časa smo bili prijatelji, se družili… kako naj bi vedela, da bojo kar naenkrat postali taki. Pa ni bilo nikoli drugače, vedno sem imela doma spravljenega nekaj denarja, pa se nikoli kaj takega ni zgodilo. Pa sem imela na obisku tudi po 5 sosedov, nikoli nič slabega.
Hja, časi so se spremenili.
Forum je zaprt za komentiranje.