Denar-menjava-Brazilija
Kako se splača menjati denar v Braziliji?
Direktno menjava dolarjev (banka, menjalnice, na črno?) ali dvig iz bankomata? Verjetno za dvig deluje naša običajna Maestro kartica, ima kdo izkušnje?
Ali so problemi z dvigom denarja npr. v manših mestih oz. amazonskem predelu?
Vse informacije dobrodošle…
Dentex
Jaz nisem imel nobenih težav. Manaos je ogromno mesto (3 mio preb.), imajo bankomate in ti tudi delujejo, seveda pa v manjših mestih ni bankomatov. Menjalcev je pa povsod dovolj. Seveda so pa tečaji rahlo (za 10 %) slabši.
Maestro sicer včasih dela, tam je bolj razširjjen AMEX in Visa.
Informacija je stara cca 10 let… Se pravi, da je samo še boljše.
lp
bv
Predlani sem bil v Amazoniji. V Manausu sem imel problem dvigovati z Viso on Maestrom cca 2 dni, en dan sem lahko dvignil, čez nekaj dni na istem bankomatu pa ne. Tudi v drugih krajih, npr. v Belemu se je to dogajalo. Pozneje sem v neki banki izvedel, da sistem mednarodnih bančnih povezav včasih ne deluje in da je treba na povezavo čakati dneve. Tako ni delal tudi Western Union. Priporočam, da s seboj poleg kartic vzameš tudi nekaj gotovine, po možnosti EUR zaradi šibkega dolarja.
No zdaj lahko odgovore dopolnim še sam…Navadna Maestro kartica je denar dvigovala od Boa Viste, preko Manusa in vseh večjih mest od Belema do Rio-ta.
Najboljši bankomati od bank HSBC in Bradesco. Priporočam dvig na bankomatih v sami banki (predprostor) v času, ko banka dela. izberi bankomate, ki ti ne požrejo kartice, temveč tiste, kjer samo vstaviš kartico in jo povlečeš takoj ven. Edino povezave res včasih ni (čez par ur ali drug dan vse dela…),24 urni bankomati včasih ne deljao od 22-6 zjutraj.
Denar obvezno dvigni v večjih mestih, v manjših dostikrat ni bankomatov!
Denar (dolarje) sicer slabo menjajo…..je le za v sili…
Forum je zaprt za komentiranje.