Demokratična republika Kongo
Prosim vse, ki bi kar koli vedeli o turizmu, o običajih , kulinariki v Demokratični republiki Kongo naj mi pomagajo na ta način da mi napišejo kakšne izkušnje z lastnih potovanj ali potovanj koga drugega ali pa me obrnejo na internetne strani, kjer bi si o tem lahko kaj več prebrala. Rabim nujno za seminarsko. Sem že spraševala na Horizont, na Geo vendar še niso nikoli pisali o tej republiki. Na internetu najdem splošne podatke o temah ki sem jih zgoraj navedla pa nič.
NUJNO !!! NUNO !!
Demokratična republika Kongo.
V to državo sem se odpravljal pred 3 leti, ampak sem si vseeno zapomnil vsaj nekaj.
Potopis sta napisala dva Slovenca (Uroš Blažko, Metka Šalehar), ki sta šla z motorjem po Afriki od severa proti jugu, odličen potopis je pisal Švicar, ki si je vzel dovolj časa za zelo počasno potovanje po afriki (sicer ni bilo po mojem okusu, preveč ležerno je potoval).
Za zgodovinska dejstva obstaja zelo dobra knjiga iz 60 ali 70 let, ki govori o razvoju Konga v sedanjih mejah.
Bolj poljudno pa piše knjiga Petnajstletni kapitan, no, to je nivo za otroke.
Če bi rada da ti nekdo najde www strani, boš morala pa vprašat še koga…
lp
bv
Pred kratkim sem nekaj brskala in našla eno stran – če nič drugega, nekaj kulinarike je na začetku…
Malo pobrskaj še po ostalih straneh:
http://www.africa-overland.net/_vti_bin/shtml.exe/index.html
Upam da najdeš kaj zanimivega in uporabnega,
b.
Forum je zaprt za komentiranje.