Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Demenca?

Demenca?

Zadnje čase opažam, da mi občasno zmanjka beseda ali več njih. Ker imam prilično bogat besedni zaklad in tudi govorim bolj počasi, to za okolico ni tako opazno. Sama pri sebi pa se zalotim, da iščem izraz, ki mi je sicer čisto domač. Ali pa pozabim, čisto banalno, kaj sem jedla za malico. Tudi pri dnevu ali datumu moram že kar napeti možgane.

Je to že začetek demence? In če je, se da zaustavit? Stara sem 56 let, zaposlena na precej zahtevnem delovnem mestu.

Hvala za vsak nasvet in izkušnjo.

Če hočemo imeti dobro fizično kondicijo, treniramo mišice. Za dobro delo uma treniramo možgane. Prav pridejo matematične naloge, pa računanje na pamet, pa reševanje sudoku,  kakuro in logičnih ugank. Ključna je pozornost, ki jo krepimo tako, da smo pri vsakem delu z mislimi polno prisotni. A je potrebno veliko potrpljenja, ker se prvi rezultati pokažejo šele čez več mesecev. Od hrane prav pridejo orehi in jedrca nasploh, sladkor in vso industrijsko hrano pa zreducirat na nulo.

Hipohondrija.

Možgane treniram, te stvari so mi itak precej všeč. Pri hrani lahko naredim še precej, pri pozornosti pa sploh. Delam eno stvar, mislim pa še na pet drugih.

Pa to dejansko zaustavi potek? Ali ga vsaj zapremza?

si se cepila? če si se cepila, sprejmi tvojo novo  realnost in sprejmi da bo še slabše. nekaj ljudi poznam, ki so v podobnem položaju in so iz dneva v dan bolj utrujeni in zaspani, manj pozorni in  se vse manj zmorejo skoncentrirat

Odgovor na objavo uporabnika
yori, 27.10.2021 ob 07:46

si se cepila? če si se cepila, sprejmi tvojo novo  realnost in sprejmi da bo še slabše. nekaj ljudi poznam, ki so v podobnem položaju in so iz dneva v dan bolj utrujeni in zaspani, manj pozorni in  se vse manj zmorejo skoncentrirat

Spet bo krivo cepljenje …

Avtorica, sem mlajsa in imam podobne tezave. Pripisujem jih slabsi spalni kondiciji. Upam, da je to. Lahko je tudi preobremenjenost. V sluzbi se pogovarjamo in kar nekaj nas ina taksne tezave.

Ce gre za zacetek demence lahko preveris. Za upocasnitev te bolezni pomaga ucenje NOVIH vescin in likovno ustvarjanje zaradi treniranja povezave oci-mozgani-roka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close