Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Delovno razmerje s tujim delodajalcem

Delovno razmerje s tujim delodajalcem

Lepo prosim, če ima kdo kakršne koli informacije ali idejo koga naj to vprašam.

Zanima me, če lahko slovenski državljan sklene pogodbo o zaposlitvi s tujim podjetjem (EU), kraj opravljanja dela je v Sloveniji, občasno v tujini.

Kako je potem s plačevanjem davkov? Se plačujejo v tujini ali v Sloveniji? Na kakšen način potem to gre?? Se to potem prijavlja v dohodnino pri nas ali ne?

Kaj pa, če se prijavi začasno bivališče v tujini?

Hvala!

Dohodnino plačuješv državi, katere rezident si.

Torej mi imamo obratni primer.

Imamo zaposlenega Avstrijca, ki ima prebivališče v Avstriji in tudi tam plačuje dohodnino.

Zaposlen je v slovenski firmi in v Sloveniji plačuje davke in prispevke.

Hvala.
Verjetno pa se dvojno ne plačuje davkov? Torej za tisto, kar delavec plača davkov in prispevkov se mu verjetno potem v tujini ne upošteva pri dohodnini? Ali se v dohodnini potem upošteva razlika glede na različno obdavčitev posameznih držav?

Kaj me konkretno zanima:

Živim v Sloveniji, zaposlim se v npr. Nemčiji. Delo opravljam v SLO, občasno v Nemčiji. Davke in prispevke vsak mesec plačam v Nemčiji. Obdavčitev tam je nižja kot v Sloveniji. Ali potem te prihodke dam v dohodnino in od tega plačam še kakšne davke v Sloveniji ali se to ne upošteva, ker sem plačala že davke v Nemčiji?

Dohodnina se plačuje tam,. kjer ima fizična oseba rezidentstvo. Preveri na DURSovi strani sporazume o izogibanju dvojnega obdavčevanja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close