Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev delovno mesto

delovno mesto

Pozdravljeni! Mene pa zanima, če te lahko delodajalec premesti na drugo delovno mesto po “moji vlogi za polovični delovni čas” zaradi otroka do starosti 3 let in če ti jo mora odobrit ali lahko zavrne. Namreč zakon ti daje pravico, v realnosti je pa to čisto nekaj drugega.
Noben delodajalec ni vesel, ko dobi prošnjo oz. vlogo za polovični delovni čas delavca. Naj omenim, da delam v javnem sektorju.
Hvala za odgovor! lp Nina

Pozdravljeni! Mene pa zanima, če te lahko delodajalec premesti na drugo delovno mesto po “moji vlogi za polovični delovni čas” zaradi otroka do starosti 3 let – po porodniškem dopustu in če ti jo mora odobrit ali lahko zavrne?
Namreč zakon ti daje pravico, v realnosti je pa to čisto nekaj drugega.
Noben delodajalec ni vesel, ko dobi prošnjo oz. vlogo za polovični delovni čas delavca. Naj omenim, da delam v javnem sektorju.
Prosim vas za vaše izkušnje oz. primere iz prakse.
Hvala za odgovor! lp Nina

za premestitev na drugo delovno mesto ne vem točno . dobis pa novo pogodbo ,tudi če jo imaš za nedoločen čas( za ta čas do 3 let boš dobila novo pogodbo) placa samo za 4 ure ne vem če se ti splača. in se to če te nebojo vec rabli boš verjetno prva na spisku, ali kakorkoli ,če boš višek. delaš pa lahko tudi 8 ur brez nadur in sobot. upam ,,da sem ti kaj pomagala. jaz se namrec nisem odločila za 4 urno delo pa bom že nekako , imam pa 2 otroka in vozim se na delo 30 km v eno smer.

Da , sledila naj bi nova pogodba o zaposlitvi .
A prvi primer je očiten da mamica žrtvuje vse za otroka – drugi primer je žrtvovanje za kariero 😉

Tale zadnja izjava je zelooo nesramna. nana30 verjetno ne more izbirati med karjero in otroci. Iz napisanega bi jaz razbrala,da jo predvsem skrbi kako preživljati 2 otroka in sebe. Ona mora obdržati službo. Pamet v roke,povprečna slovenska mamica si ne more privoščiti izpada dohodka zaradi otrok. Žal !!!

Delam v javnem sektorju. 730 zaposlenih, po večini ženske. Pri nas polovični delovni čas za mlade mamice ne obstoja. Delodajalec ga ne odobri. Naslednja služba za mojo izobrazbo je 70 km stran. To je realnost povprečne slovenske mamice, zato še enkrat ponavljam; magentis, bila si zelooo nesramna.

Tudi jaz sem razmišljala o izrabi te možnosti, pa sem si premislila…

1. dobila bi samo polovico plače (kar bi se nam na družinskem proračunu zelo poznalo) , vprašanje pa, če bi res lahko delala polovico manj… Če bi si na primer z eno sodelavko delili delovno mesto, bi itak morali ves čas predajati delo ena drugi, kar bi sigurno trajalo več kot eno uro. Nimam pač takega dela, da ugasneš računalnik, pa greš…

2. Če bi me zato premestili na drugo delovno mesto, bi avtomatično bila degradirana

3. ne vem, če bi me gledali v podjetju preveč lepo,če začnem zdaj komplicirat in oteževat organizacijo dela, glede na to (gospodartvo), da moramo vsi precej delat in se trudit, da gre podjetju in seveda s tem tudi nam, delavcem, dobro…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close