Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev delovni časi v službo?

delovni časi v službo?

ALi delat normalne delovne čase v petek 24.12 in 31.12 ali skrajšane in do koliko?
Partner:
V trgovini 24. normalni do 21. zvečer

31. v trgovini (skrajšani) namesto do 21 do 19 zvečer.
– trgovina z kolesi in mopedi

MI v pisarni skrajšane do 12.

Ne delamo sploh:-) Not spravli.

24.12. dopust
31.12. delam normalno do 15h

Ali za preostale ure koristite dopust ali nadure? Verjetno nimate kar podarjene te preostale ure!

v pisarni smo trije…
delo nas počaka in ga postorimo ostale dni – torej sklepam podarjeno…. ker nimamo nadur…

24. in 31.12 skrajšano (6,5ur), ampak samo v primeru, da imaš nadure. No ja lahko greš prej, ampak moraš potem “notprinest”.

Ker smo celo leto zelo pridni, imamo 24. in 31. podarjene po 3 ure/dan.
A pr vas je bistveno, kolk ur sedite na delovnem mestu? Pr nas je bolj pomembno, da je delo narejeno.
🙂

Mi ob petkih že itak prej zaključujemo, tako da je vsaj to plus letošnje razporeditve praznikov.

Ker sem prvo leto tu, ne vem, kaj bi bilo, če bi bil 31. december na sredo, si pa upam trdit, da bi šli ravno tako prej domov.

31.12. imamo vsako leto prosto, drugače pa lahko gremo pred vsakim praznikom dve uri prej iz službe, s tem, da se nam prizna osem ur.

---------------------------------------- Novi štajerski pregovor: Kjer je dim, tam je tudi radar

24.12. – delam normalno
31.12. – sem na dopustu

Če bi bilo to res….Dve moji sodelavki imata popolnoma enako delo. Ena ga lahko opravi v 4. urah, drugi je še 8 ur premalo….Torej ti meniš, da gre lahko prva mirno po 4.urah dela kar domov?

Vsak dan ne, ne bi bilo pa pri nas nobenega problema, če bi ta hitra sodelavka, hotela kdaj prej ven.

24.12. od 9h- 12:30
31.12. dopust

;-))))))))))) zakon

Nikjer ni rečeno, kdaj se gre domov, neki tihi dogovor obstaja, da se koristi ure (ne več kot3).Tisti, ki jih ima viška. 24. bom torej do 15h, 31. pa grem 12- 13h (toliko mi je ostalo viška).

Če bi bilo to res….Dve moji sodelavki imata popolnoma enako delo. Ena ga lahko opravi v 4. urah, drugi je še 8 ur premalo….Torej ti meniš, da gre lahko prva mirno po 4.urah dela kar domov?[/quote]

Zdaj odvisno je, zakaj rabi ena minimum 8 ur za delo, ki ga druga naredi v 4. Če je ena ful lena, druga pa ful pridna, pol je za to delo v povprečju potrebnih 6 ur dela. Torej bi obema še mal dodala delat.
Če je recimo tista, ki rabi vsaj 8 ur za opravit svoje delo hendikepirana, bi ji pa tadruga mal na pomoč priskočila, pa bi šli potem obe prej domov. Če bi blo pa še kaj tretjega za delat, bi pa pač še tisto postorili, ane. A ni to fajn ;)?
Če kolektiv štima, ni nikol problem kar koli delat. Pr nas tud direktorca kofe za vse skuha, če se ji ga zlušta pit.

Delamo do 24.12. do 11:00, potem smo do 03.01. fraj!!!

No, tako pridni, da bi bila pa cel teden doma, pa nismo bili 😉
.. zna pa še kakšna stranka tud zadnji teden prit…

Mi pa samo do 23.12 , potem pa frej do 3.1

24.12. moramo biti vsaj do devetih, ostalo je službeno, naslednji teden pa dopust.

24. in 31. delam normalno, kot vse ostale petke v letu

Petek je pri nas delovno zelo obremenjen dan in ne moremo končati nič prej, ker delo pač mora biti narejeno. Mogoče nam bo uspelo nekje do 14. ure, ampak stvari bodo morale biti skrbno načrtovane in mogoče nam bo uspelo narediti vsaj najbolj nujne zadeve malo prej.
Cel zadnji teden pa imamo HB kolektivni dopust :-))

Sva v isti firmi? hehehe :)))

O katastrofa, na Silvestrovo do 19 – do takrat je že vse zaprto, po večini tja do 15. oz. 17. ure. Sicer pa po eni strani razumem tudi partnerjevega šefa, glede na to, da ni pomembno, ali je petek ali svetek, nedelja ali praznik, ljudje preživljajo dneve v štacunah, namesto nedeljskega izleta. Ne vem, naučena sem, da smo do sobote do 12. ure vedno vse nakupili, največkrat sproti in nismo tekali z polnimi cekarji ravno zadnje minute po štacuni. Kot je dandanašnja moda. Otroke ob nedeljah pa “skipajo” v štiri stene otroških “ringaraja” ob nedeljah, ki jih imajo v štacunah, zato, da lahko odrasli špancirajo po štacunah.
Tega ne bom nikdar razumela, kajti kot sama, smo nedeljsko vzdušje vzeli zase, torej družinsko in smo se odpravili na kakšen sprehod, na kakšen izlet ali kaj podobnega. In smo kot mali, z odraslimi raziskovali naravo, da ni bila samo teoretična, kot so nas učili v osnovni šoli. Zamenjava okolja in zraka je pa vsekakor tudi dobro dela.

Tako mi je žal, da mora tvoj partner zaradi modne muhe delati na praznik do 19. ure. Ne vem, kdo kupuje prav na Silvestrovo tako pozno prav mopede in kolesa, zunaj je pa dva metra snega hehe.
Če ima ta trgovina profit prav na Silvestro, bi še nekako, ampak res nekako razumela, če ga pa nima, pa ne bi več komentirala.

Pri nas v obeh primerih nam dajo možnost odhoda ob 13. uri, s tem da koristiš presežek ur oz. koristiš svoje ure.

Če bi bilo to res….Dve moji sodelavki imata popolnoma enako delo. Ena ga lahko opravi v 4. urah, drugi je še 8 ur premalo….Torej ti meniš, da gre lahko prva mirno po 4.urah dela kar domov?[/quote]

Zato sem se sama začela prilagajati in delam bolj počasi, da ne porušim ostalo neučinkovitost in ostale kafetke, ker sem jih na ta način tudi nasrkala, ker sem dokazala, da se namesto v 8 urah dajo stvari narediti v 4 urah, namesto v 8.

Glede zadnjega vprašanja pa, če nekdo opravlja isto delo in nekdo potrebuje za isto opravljeno delo 4 ure, drugi pa 8 ur, je pač dejstvo, da se drugemu, hitrejšemu ne dodeli dela, ki ga tisti ne more opraviti v vseh 8 ur, kajti ne razumem, zakaj bi morala delati za 2 človeka, če niti z eno gesto nisem niti nagrajena, pa čeprav gre za pohvalo. Po možnosti se potem zgodi, da je druga ovekovečena v višave, sam pa izpadeš bebec, ki ga nihče ne ceni. Ker ogrožaš sistem in podiraš temelje, ker sproti dokazuješ, da se vse da, če želiš.
Tako se raje prilagodiš, ker je tak sistem dela.
Ena pri nas potrebuje več kot 12 ur, da izpolni kvoto, ki jo nekateri lahko naredimo v pičlih 2 do 3 urah. Pa tisti, ki dela kao 12 ur, ji dela še ostane za naslednji dan.

Narediš svojo kvoto, potem greš pa malo na wc, pa malo na malico, pa morda na cigaret, vmes se pa delaš, da delaš, čeprav imaš že vse narejeno. Zakaj bi za isto delo sploh podpiral nekomu lenobo? Da ne bo pomote, ta, ki dela po 12 ur, kateri ostaja delo še za naslednji dan, je čisto zdrava in nič v kakšnem bolezenskem stanju. Sama delam po 4 ure zaradi bolezni, pa še vedno zmorem, ker želim dokazati stvari. Čeprav s težka le to opravljam, vendar gre.
Poslali so me na zdravniški pregled iz suma, da je moje zdravje ogroženo zaradi dela pri delodajalcu. Da ne bo nesporazuma, ne opravljam nobenih nevarnih del. So le odnosi in nagajanje. Me pa veseli, da je to pooblaščen zdravnik službe le to tudi ugotovil in potrdil delo po 4 ure. Tako sem jim podala “kajlo”, ker so menili, da niso nič krivi. In imajo sedaj dolge nosove, ker se je sum potrdil.

Lahko bi le rekla, da v kolikor je ostalih uslužbencem ugodeno, da zapustijo pred prazniki predčasno svoje delovno mesto, ki je manjše kot 8 ur, da imam tudi sama pravico zapustiti svoje delovno mesto predčasno, ravno tako ob koriščenju svojih predčasno, pa čeprav delam samo po 4 ure.

Delam:
31.12 – to ni praznik, ampak je normalen delovni dan, enako 24.12 – božični večer, normalen delovni dan.
01.01
02.01

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close