delovni čas
Spoštovani!
Imam samo eno vprašanje.V podjetju sem zaposlena 19 let na istem delovnem mestu.Moj delovni teden ima 38+2 uri(polni delovni čas).Tisti dve uri na teden sta namenjeni sestankom,izobraževanju,…
Ponavadi imamo več dni zaporedoma delavnice s katerimi potem dodelamo ti dve uri.Trajajo lahko tudi več dni zaporedoma,tako da smo takrat v službi po 12ur.Delavnice trajajo 3,5 ur na dan in so vodene kot te dodatne ure.
Sedaj pa so nam pripravili izobraževanje,ki traja en mesec.To natančno pomeni da bom ves mesec od doma cel dan.Pričela bom ob 13.00.Do 16.30 bom na tečaju.Ob 16.40 bom na delovnem mestu kjer bom delala do 00.10.Ker delam v sistemu 4:2, delam prav v tem mesecu tudi vse vikende.Sicer si moram en dan na teden vzeti prosto,ker menda ne smem delati več kot šest dni zaporedoma.
Zanima me,če se vse to od mene lahko zahteva.Sem mama dveh šoloobveznih otrok,ki jih ta mesec sploh ne bom videla,razen sobote in nedelje dopoldne,kar je zame absurd.V tem podjetju sem se namreč zaposlila prav zato,da lahko delam zvečer in sem cel dan z otroci,da naredimo domače naloge,se naučimo,gremo na treninge.Zvečer grejo fantje spat, mama pa delat.
Hvala za vaš odgovor in lepo pozdravljeni
Spoštovani,
za podajo natančnega odgovora na vaše vprašanje bi morali vpogledati v vašo pogodbo o zaposlitvi, morebitne notranje akte delodajalca ter ustrezno kolektivno pogodbo, zato vam svetujem, da si izberete odvetnika in mu problematiko pojasnite, pri tem pa mu predložite na vpogled tudi vse prej naštete listine.Načeloma pa take spremembe oziroma posegi v delovni čas delavca niso dopustni, čeprav po drugi strani zakonodaja določa tudi obveznost delavca, da se izobražuje.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.