delovni čas
Pozdravljeni!
Zaposlena sem od 1.5.2012 do 1.11.2012.Delam v pekarni in imam delavnik deljen,od 5.30 do 14 ure in od 14-22 ure 7 dni v tednu.
Z sodelavko delava tako da delaš 5 dni popoldne,2 dni vikenda in nato še 5 dni zjutraj,nato si vikend prosto.Ali lahko sploh tako delaš,12 dni neprekinjeno?
Obračunava ure od 6.00 naprej.Lahko zahtevam plačilo za teh 30 min ali se prenesejo kot koriščenje ur?Za mesec maj sem naredila za 23 dni teh 30 min viška, kar znese v denarju 26eur,ki pa ne bo plačano.
Ali lahko zahtevam da ko delam vikend in sem cel teden popoldne,da delam samo dopoldne in študentka samo popoldne in ali mora upoštevati Zakon o družinskih razmerjih,kjer je navedeno da mora delodajalec v najboljši moči razporediti delo tako da ne trpi družina?
Mesečno se naredi okoli 215 ur.Koliko je dovoljen presežek in kdaj mora delodajalec zaposliti še trejo delavko da se fond ur zmanjša?
Plača pa tako da plačo nakaže za 176 ur ,preostalo pa na roke.
Upam da sem bila jasna z vprašanji.
Hvala.
Spoštovani,
Zakon o delovnih razmerjih določa, da ima delavec v obdobju 24 ur pravico do počitka, ki traja nepretrgoma 12 ur ter da ima delavec v obdobju sedmih zaporednih dni tudi pravico do počitka v trajanju najmanj 24 neprekinjenih ur. Seveda bi lahko zahtevali plačilo tudi za tistih 30 minut, glede na trenutno situacijo pa predlagamo, da se poskusite z delodajalcem dogovoriti tako glede razporejanja delovnih dni kot tudi glede plačila. Fond ur glede na povprečje ni previsok, iz vsebine vašega vprašanja lahko zaključimo, da je bolj problematična razporeditev dela – glede na to, da niste opisali, koliko so stari vaši otroci, pa podrobnejšega odgovora ne moremo podati.
Lepo pozdravljeni!
Otrok je star 5 let.Sem se poskusila pogovoriti da bi dneve razporedili na 2 dni dop in 3 pop in potem obratno pa ni dovolila.Prosto pa nimam 8 dan in se tudi ni mogoče o tem pogovoriti.
Mož je policist in veste kako tam delajo.
Delodajalec namerava postaviti kamere v prodajalno.Ali se kot zaposlena moram strinjati da me snema in ali moram kaj podpisati?Kaj če se ne strinjam?
Spoštovani,
iz vašega vprašanja ni razvidno, kako poteka vaš delovni čas – predlagamo, da si v primeru, če vam razporeditev delovnega časa ne ustreza, intenzivno začnete iskati zaposlitev drugje.
Kar se tiče kamer v trgovini, je delodajalec le-te upravičen postaviti, saj gre za zaščito pred krajami, vas je pa dolžan o tem ustrezno obvestiti.
Lepo pozdravljeni!
Forum je zaprt za komentiranje.