Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev delovni čas po porodniški

delovni čas po porodniški

Me lahko delodajalec prisili v delovni čas od 11h do 19h, s tem da se vozim iz Ptuja v Ljubljano v službo (tekom porodniške so mi prestavili delovno mesto).Tako da sem odsotna cel dan, otroka še dojim, otrokov oče vozi špedicijo in ga cel teden ni doma.

NE! Ti imaš pravico zahtevati do otrokovega 4.leta polovični del.čas in podobne ugodnosti. Jaz sem imela sodelavko, ki je imela pravico do otrokovega 4.leta delati samo v dopoldanski izmeni in je to izkoristila, pa še zdaj menda dela tako, čeprav je otrok že star 6 let. Pač odvisno, koliko imaš razumevajočega šefa, ampak do otrokovega določenega leta starosti pa imaš pravico marsikaj zahtevati…

Malo si preberi ZDR…

“to ni normalno”, tudi tebi ne bi škodilo tovrstno branje. Predvsem pa ne zavajajte z argumenti kot so moja soseda, k pozna teto od enga k tam dela, k je reku…..

“sonce 12”, po vrnitvi na delo lahko do otrokovega 3 leta koristite delo s krajšim delovnim časom od polnega. Plača je zato primerno manjša, le prispevke do celote (do polnega delovnega časa) pokrije država.
Delodajalec vam brez soglasja v tem času tudi ne sme naložiti nadurnega in nočnega dela, kako pa je sicer razporejen vaš delovni čas ni odvisno od vašega otroka ampak od potreb delovnega procesa.
Žal to, da ste cel dan odsotni, enako vaš mož, ni težava vašega delodajalca. Z malo dobre volje vam lahko gre nasproti, ni pa tega dolžan.

Sej nisem hotela nič zavajati, samo hotela sem povedati, da lahko do otrokovega določenega leta določene stvari zahteva, npr. krajši del. čas. Samo to… sicer pa nimam potrebe po tem, da bi naštudirala zakon o teh zadevah, ker nisem v taki situaciji še zaenkrat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close