Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Delovne zadolžitve in kazen

Delovne zadolžitve in kazen

Pozdravljeni,

Že vrsto let delam pri podjetju in nikoli nismo naleteli na kakršne koli težave.
Pred določenim časom so mi dodelili dodatne delovne obveznosti, katerih pa zaradi prevelike količine psihično in fizično ne morem več opravljati v navedenih rokih. Zato se pogosto poslužujem dela v nadurah, kar pa me psihično še bolj razjeda. Ker sem roke delovnih obveznosti jamčil s podpisom zapisnikov dogovorov, me zanima kakšne kazni s strani podjetja lahko pričakujem, če mi delovnih obveznosti ne uspe opraviti. V zapisniku je izraženo, da v takem primeru kršim pogoje dela v podjetju v najhujši obliki in me tako doleti največja možna kazen…
Opravljanje tega dela je zame postala nočna mora, popušča mi koncentracija, produktivnost, volja, … roki pa se bližajo. Z delodajalcem se ne morem dogovoriti o ničemer več, dal sem tudi odpoved zaradi nezmožnosti opravljanja dela, prevelikih psihičnih pritiskov, pešanja mojega psihičnega zdravja…
Torej kakšne kazni točno lahko pričakujem, če niso pojasnjene ne na zapusnikih, ne na moji delovni pogodbi?

Hvala in lep pozdrav,
Peter

Ima kdo kakršen koli odgovor, ker ne vem kaj naj storim?

Hvala za pomoč,
Peter

Lahko dobite odpoved iz razloga nesposobnosti, lahko iz krivdnega razloga, če boste huje kršili delovne obveznosti. Lahko vas dajo le na disciplinski postopek.
Napisali ste, da ste dali sami odpoved? Torej počakae, da se izteče odpovedni rok in odidete. Lahko prosite tudi za sporazumno odpoved.

Pozdravljeni,

Tako je, odpoved sem dal sam zaradi nesposobnosti opravljanja dela, ki ga opravljam. Sedaj pa mi grozijo, da bom materialno odgovarjal za neopravljeno delo. Do izteka odpovednega roka je še daleč…
Zanima me kakšna je največja “kazen” (tako ali drugače), ki jo lahko pričakujem…
Kaj pomeni disciplinski postopek?

Hvala in lep pozdrav,
Peter

Disciplinski postopek je postopek namenjen discipliniranju delavca, da ne bi več kršil svojih delovnih obveznosti. Posledica ne more biti odpoved delovnega razmerja.

Kot sem že napisala, bi vam lahko dali odpoved iz krivdnih razlogov, ali iz razloga nesposobnosti. Pri zadnji bi bili celo upravičeni do nadomestila na zavodu, pri krivdnem razlogu pa bi vam prenehalo delovno razmerje, kar je itak vaš cilj.

A predloga za sporazumno prenehanje delovnega razmerja pa niste dali? Še imate čas za to. Napišite dopis v katerem glede na podano odpoved predlagate, da vam delovno razmerje preneha “jutri”, če bi radi čimprej stran.

Sicer pa vam delodajalec zgolj grozi in izvaja pritisk….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close