Delovne sobote – skrajšani delovnik
Zanima me kako je z delovnimi sobotami pri skrajšanem delovniku. Delam namreč za 25 ur – to so pogodbene ure, ki se štejejo od pon-pet po 5 ur na dan. Delam 3-5x na teden in sicer od 6-8 ur. Če imaš tedensko manj kot 25 ur greš v minus in obratno….več ali manj se gre v plus 🙂 Dopusta imam dodeljenega 21 dni. Kolikor sem razumela tu na forumu, to pomeni 4 tedne po zakoni kar je 20 dni, 1 dan pa naj bi pomenil 1 soboto na mesec (če delaš 2 imaš 22 dni in vse 24 dni)? Delamo sicer tudi ob nedeljah 1-4 na 2 meseca (trgovina). Nikjer nism najda zakonske omejitve delovnih sobot. Moti me namreč to, da sem letos od 15 sobot imela samo 3 proste, delam 3-4 na mesec. Zato iščem neko pravno podlago ali karkoli podobnega, da bi se sploh lahko pritožila…ker moja pritožba, da mi vsi delovni vikendi ‘uničujejo’ privat življenje pač ni dovolj dobra. Hvala za pomoč
Rogi69 hvala za odgovor. Avtor odgovora -pretiravate- …ko nimaš več časa za družino, otroke, prijatelje, hobije….se trudim kolikor se lahko vse uskladit, vendar večina takih stvari in druženj poteka ravno čez vikende in v veliki večini me ni zraven, ker pač skoraj vedno delam….nisem pa podpisala take pogodbe. Tak delovnik se dogaja zadnje pol leta, prej je bilo 3 leta čisto uredu, vsaj en cel vikend frej. Ne vem zakaj taka osornost, zgleda vi nimate privat življenja, oziroma nič drugega ne počnete v življenju. Rajši okarajte tiste, ki nič ne delajo in se pritožujejo nad stanjem in državo ali pa še bolje, kaj dobrega naredite zase in za druge…
Forum je zaprt za komentiranje.