Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev delovne obveznosti

delovne obveznosti

Spoštovani!
Že 19 let delam v istem podjetju v sistemu 4:2.Delovni teden obsega 40 ur in sicer po principu 38+2( 38 ur oddelamo ,2 uri sta namenjeni sestankom in izobraževanju).Ponavadi pripravljajo delavnice,ki trajajo 2-3 dni po 3 ure(poleg rednega dela).Zdaj so si nadrejeni zamislili tečaj,ki traja cel mesec(od ponedeljka do petka).Vikende seveda delam.Na teden si moram vzeti en dan prosto.Tako bom cel november v službi 11 ur in pol(od13.30 do 16.30 bom na tečaju,od 16.40 do 00.10 pa na delovnem mestu).
Zanima me ,če to delodajalec od mene lahko zahteva,saj to pomeni,da otrok praktično cel mesec ne bom videla.Oba sta namreč šoloobvezna in bosta odšla od doma preden bom vstala in prišla domov,ko bom jaz že v službi.Jaz si tega ne predstavljam.
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav

Pozdravljeni,

pod katero KP sodite ter ali ste prepričani, da delate vse vikende, v soboto in nedeljo ?

Daša Modic Gorjup

Spoštovani!
Spadam pod PKP za igralništvo.Je sicer že potekla,se pa vodstvo in sindikat usklajujejo.V novembru sem prosta 10.in 11.11.(sobota in nedelja),sicer delam vse vikende.Sem sicer prosta 1-2 dni med tednom in takrat sem en dan oproščena tudi izobraževanja.To pa vseeno pomeni,da bom delala 38 ur na teden plus 15 ur izobraževanja.
Lp

Lahko zahteva (med dvema dnevoma je več kot 11 ur, v tednu pa 24 ur počitka). V službi boš po 10,5 ur (3h izobraževanja + 7,5h). Omejitev za nadure ti bodo itak upoštevali kot 6-mesečno povprečje. Sem prepričana, da imajo vse naštudirano v nulo.
Verjetno veš, da boš imela za te ure plačano samo osnovo?
Od letošnjega januarja pa velja nova KP GIT.

Hvala za tvoj odgovor.Sem si kar mislila,da imajo vse naštudirano.Ni kaj,bo treba potrpet.Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close