Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika delovna plošča

delovna plošča

Pozdravljene
Punce to da ste izvrstne kuharice vem. Marsikateri recept sem tudi sama preizkusila in rezultati so vedno bili super. Sedaj vas pa prosim, da mi s svojimi nasveti pomagate očistiti mojo delovno ploščo. Imam kar precej veliko kuhinjo in v njej delovno ploščo iz marmorja. Površina na kateri delam je lepa, čistim jo z navadnimi čistilnimi sredstvi za pomivanje posode. Problem pa je na tistem delu ker se nič ne dela, kjer tu in tam samo pobrišem prah. Na tem mestu je plošča flekasta in brez sijaja. Prijateljice so mi svetovale , da naj jo namažem s istim sredstvom kot mažem topli pot, vendar si nekako ne upam, ker je to vseeno na takem mestu kjer se včasih odloži kaj za pojesti.
Mogoče ima katera isti problem in bila bi zelo hvaležna če bi mi ga zaupala.
Želim vam še naprej tako prijetno in dobro kuho. senka

Zakaj pa je preprosto ne očistiš na isti način kot ostali del delovne plošče? Ali pa si to že poskusila, pa ne deluje?

Glede na to, da imaš marmorno delovno površino – morda ni enakomerno brušena. A je že od začetka taka ali je šele kasneje postala taka?
Kaj pa kak premaz za marmor? Hrane najbrž ne odlagaš brez krožnika lai česa podobnega (recimo, meso na krožniku, sadje ali olupiš ali opereš), razen morda kak kruh, tako da to najbrž ne bi bil tak problem?

Hej! Vem,da obstajajo negovalni preparati za naraven kamen;ravno prejle sem videla reklamo za znamko EMSAL. Verjetno ni edina.
Jaz imam obraten problem. Na tla je nekdo polozil mokro steklenico ne vem cesa in ze nekaj let je lepo viden obroc,ki ga nisem uspela odstraniti
prav z nicemer,kar mi je bilo svetovano. Drugace pa tla cistim z neutralno milnico. Zelim ti,da bi tezavo resila Babi

Hojla Senka. Vprašala sem v Marmor Hotavlje, kjer imajo čistilo nemškega proizvajalca R 55, ki je brezkislinsko, ne poškoduje glazure, 1 lit. tega čistila lahko očisti id 5 m2 do 15 m2, odvisno od trdovratnosti madežev. Cena čistila je cca 2.500,00 tolarjev. Če to čistilo pulta ne bi popolnoma očistilo nesnag, je g. Anže iz Marmorja predlagal, da se s tem spoprime čistilni sevis, ki ga bo priporočil, če pokličeš. Telefon Marmorja iz Hotavelj je 04 5070-031. Lep pozdrav Mica

Sem vedela kam se moram obrniti. Vsem najlepša hvala.

Že kličem na omenjeno tf. številko. Zlate ste. senka

Hej,Mica! Bom tudi sama poiskala priporoceno cistilo in ta obrocek uspela odstraniti. Pozdravcek Babi

Me veseli, da sem lahko pomagala. Lep pozdrav Mica

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close