delodajalec
Delala sem v podjetju, najprej kot študentka, nato kot s.p.(to je bila edina možnost, ki so mi jo dali). Ko sem prenehala delati kot študentka sem nekaj časa delala na črno, vendar so mi plačali ko sem odprla na s.p. . Delala sem vsak dan minimalno 7 ur, brez potnih stroškov, brez vseh dodatkov. Zmenili smo se kdaj bom imela dopust, nato so mi poslali med dopustom domov, da me več ne potrebujejo. Skratka to je delodajalec?
Kaj lahko naredim?
Že v štartu ste pristali na to, da za njih delate kot s.p. – kar pa sploh ne bi smeli.
Delodajalec se bo izgovarjal, da ste bili samo njegov podizvajalec in da ni vedel, da delate samo zanj 🙁
Našla pa sem sodbo http://www.sodisce.si/znanje/sodna_praksa/visje_del_in_soc_sodisce/40408/, s katero si boste ob morebitni tožbi lahko pomagali.
Tole z delodajalci in s.p.-jem je po mojem sivo področje: meni so dali odpoved iz poslovnega razloga, čeprav sem imela pogodbo za nedoločen čas. Oseba, ki me je nadomeščala med porodniško in je imela pogodbo za določen čas, pa dela pri podjetju še naprej – vendar sedaj kot s.p. Še en zapolen je prej delal za nedoločen čas, zdaj pa dela isto delo kot s.p.
hg500
žal, nimaš osnove za tožbo. Ti kot s.p. delaš za njih dokler te pač potrebujejo. Namesto da bi ti dali redno zaspolitev, so te vzeli kot s.p. saj imajo s tem manjše stroške, pa še prekinejo lahko s tabo sodelovanje kadar koli jim paše, brez raznih odškodnin
Gnili delodajalci marsikoga prepričajo, da da odpoved, in da za njih dela kot s.p. zraven ti pa še nabijajo zgodbice, da boš tako lahko delal še za druge stranke…potem te pa gladko odpikajo
Forum je zaprt za komentiranje.